El món de la cuina està de dol després de conèixer-se la mort del xef mallorquí David Peregrina, de 53 anys, i la seva dona, Erika da Silva, de 38, assassinats a trets el passat divendres al matí dins del restaurant que regentaven a la localitat de Porto Seguro, a la regió d'Ilha do Pao Macaco, al sud-est del Brasil. La policia d'Eunápolis està investigant aquest terrible succés, però a hores d'ara no han pogut relacionar-lo amb un possible robatori, i estan interrogant l'entorn de les víctimes buscant possibles mòbils del crim. 

Els mitjans locals han explicat que el cos de la dona va ser trobat al pati de darrere de l'establiment, Ilha Dos Ribeirinhos. No duia roba, i s'especula que, possiblement, es trobava a la dutxa quan va sentir els primers trets i va intentar fugir pel balcó, moment en el qual va ser atacada pels agressors que li van disparar al cap. Pel que fa al xef, el van trobar a la cuina, a la planta baixa, amb diverses ferides de bala al pit, a l'esquena i als braços. El restaurant es troba en una zona apartada del nucli urbà, a la vora del riu Buranhém; era considerat un dels principals atractius de la regió, ja que només es podia accedir a ell amb vaixell, i tenien un moll privat.

Un banquer que es va reinventar com a xef 

Durant molts anys, David Peregrina va treballar a la banca a la seva Mallorca natal. No va ser fins fa uns anys que va decidir deixar enrere els bancs i viatjar al Brasil per obrir un restaurant i començar a treballar com a xef, ja que la cuina era una de les seves passions. Amb la seva dona, natural del Brasil, van fundar el restaurant Ilha Dos Ribeirinhos, que gaudia d'un gran reconeixement tant entre els locals com entre els turistes que visitaven Porto Seguro. 

L'organització de comerç local de la ciutat va emetre un comunicat oficial en la qual lamentava la mort del xef i la seva esposa, i expressava el seu condol a familiars i amics de la parella. Mentrestant, la investigació policial continua en marxa, amb la interrogació de nous testimonis que s'espera puguin posar llum a què va ocórrer exactament al restaurant el matí del passat divendres 24 de novembre.