Els veïns de l'edifici ubicat al número 24 de l'avinguda Verge Montserrat de Vila-seca, al Tarragonès, van haver de ser desallotjats aquest dijous després que es declarés un incendi en un dels habitatges de l'immoble. Els fets van tenir lloc quan faltaven pocs minuts per dos quarts d'onze de la nit i van ser els mateixos veïns els qui van donar l'avís als serveis d'emergències. Ràpidament, es van activar cinc dotacions dels Bombers de la Generalitat per apagar les flames, així com patrulles de la Policia Local, dels Mossos d'Esquadra i efectius del Sistema d'Emergències Mèdiques (SEM).

En arribar al lloc dels fets, els serveis d'emergències van descobrir que el foc s'havia iniciat en un pis de la quarta planta on en aquells moments no hi havia ningú a l'interior. La porta d'entrada estava oberta i el fum s'havia anat estenent fins a la coberta per l'edifici. Es va desallotjar els veïns de forma preventiva perquè no resultessin intoxicats. En poc més de vint minuts, les flames van poder ser apagades sense que causessin grans desperfectes. Només va cremar un matalàs que hi havia en una habitació. Cap a dos quarts de dotze de la nit, l'edifici ja havia estat ventilat i els veïns van tornar a les seves cases.

El foc va ser intencionat

Des d'un primer moment, els indicis van apuntar que el foc havia estat intencionat i que algú l'havia provocat. Els investigadors van començar a comprovar qui vivia al domicili i van descobrir que havia estat desnonat per ordre judicial aquesta mateixa setmana, tal com avança el Diari de Tarragona. Un cop l'immoble havia quedat buit, el propietari havia instal·lat una alarma per evitar que algú entrés a ocupar-lo.

L'endemà, aquesta mateixa alarma va saltar. El propietari va anar a l'habitatge i es va trobar la porta oberta, però ningú a l'interior. La persona que havia intentat entrar va marxar després de sentir l'alarma. Aquest dijous es va tornar a produir la mateixa situació. Abans de marxar, però, aquesta misteriosa persona que intentava ocupar l'immoble va decidir calar foc a un matalàs per incendiar-lo. Afortunadament, els veïns van detectar el fum de seguida i van poder alertar els serveis d'emergències, evitant que es pogués produir alguna desgràcia.