Es viralitza el missatge d'un cambrer d'un restaurant elitista de Mèxic molt indignat. El motiu? Els seus clients s'han deixat més de 400 euros en el sopar i només li han deixat una propina de quatre euros.

"El salari base és una 'basura', però les propines ajuden a solucionar les despeses, ja que el 6% del compte va per la cuina i la resta t'ho pots quedar"

L'usuari YoshiBrigtside de la xarxa social Reddit assegura que és cambrer i que treballa en un restaurant elitista. El jove diu que està estudiant a la universitat i que per poder pagar-se els estudis ha de treballar els caps de setmana al restaurant. "El salari base és una 'basura', però les propines ajuden a solucionar les despeses, ja que el 6% del compte va per la cuina i la resta t'ho pots quedar", diu el cambrer en el missatge.

Fa dues setmanes, una família va anar al restaurant on treballava el noi per sopar. Segons explica ell mateix, els clients eren molt exigents i havia d'estar tota la nit pendent d'ells, ja que entre altres coses, demanaven vins de fora de la carta. En total, van estar quatre hores al restaurant i, quan van acabar de menjar, van pagar amb targeta.

Camarero / Pixnio

Es viralitza el missatge d'un cambrer en una xarxa social queixant-se de la garreperia dels seus clients, que després de gastar-se més de 400 euros en un sopar només han deixat 4 euros de propina/ Pixnio

Van pagar més de 400 euros pel sopar, però només van deixar 4 euros de propina

En total, es van deixar 10.000 pesos mexicans, que a euros són 431 euros. Tot seguit, els va dir que la propina la donarien en efectiu i aquests van deixar 100 pesos, que són 4 euros. L'home, molest, els va comentar que, com a mínim, s'acostumava a deixar el 10% del total del compte com a propina.

"Disculpi, però per mi 1.000 pesos de propina és massa. T'estic deixant el que és just per mi"

El que no imaginava, era la resposta que donarien a continuació: "Disculpi, però per mi 1.000 pesos de propina és massa. T'estic deixant el que és just per mi", va respondre el client.

El missatge del cambrer ha corregut com la pólvora a les xarxes socials i en qüestió de pocs dies s'ha fet viral. De fet, actualment ja té gairebé 1.000 comentaris i s'ha creat un debat, ja que molts usuaris pensen que els cambrers mexicans estan mal retribuïts i que els haurien d'apujar el sou. Altres creuen que els clients han estat tacanys i que, després del dineral que s'han deixat, no els costava res deixar una propina més alta.

"No són obligatòries les propines i no s'ha de traslladar la culpabilitat dels baixos salaris als clients"

"No són obligatòries les propines i no s'ha de traslladar la culpabilitat dels baixos salaris als clients. Si el problema són els salaris dels treballadors, el que s'ha de fer és legislar un sou just", diu un usuari a la publicació.