Cop contra el contraban al mercat de Bonavista de Tarragona. La Guàrdia Civil, en un ampli dispositiu policial a la zona, ha intervingut material esportiu d'una reconeguda marca comercial valorat en més de 10.000 euros. Els agents de Salou, acompanyats per especialistes en Fiscal i Fronteres de Cambrils i el Vendrell, així com d'un pèrit judicial especialista en falsificació de marques, han enxampat una furgoneta carregada amb desenes de bambes quan anaven a vendre-les al conegut mercadet de la capital tarragonina.

L'operatiu tenia com a objectiu controlar els productes que portaven per exposar al mercat de Bonavista de Tarragona. Tot i que són moltes les ocasions en que es troben material falsificat per vendre allà, aquest diumenge 21 d'abril va ser especialment significatiu en descobrir en una de les furgonetes bambes esportives falses valorades en uns 10.000 euros, totes de la mateixa marca. El pèrit judicial especialista va ser crucial en aquest cas, atès que va permetre identificar que no eren les produïdes legalment. Els agents, un cop confirmat, van intervenir immediatament tot el material del vehicle i van identificar al conductor. La Guàrdia Civil va obrir diligències d'investigació contra l'home i les va entregar al Jutjat d'Instrucció en funcions de guàrdia de Tarragona, deixant els efectes confiscats a la seva disposició.

IMG 20240421 WA0004 CON
La Guàrdia Civil intervenint les bambes falses trobades en una furgoneta que anava al mercat de Bonavista de Tarragona / Guàrdia Civil

Venda de productes falsificats i el mercat de Bonavista

L'actuació policial als accessos del mercat tarragoní de Bonavista s'emmarca dins de les competències fiscals de la Guàrdia Civil en matèria de protecció de la propietat industrial i dels consumidors. Fonamentalment, la intervenció de materials falsificats com les bambes esportives d'aquest diumenge, permet controlar la venda d'aquests productes que constitueixen un frau fiscal i, segons ha apuntat l'Institut Armat en un comunicat, provoquen pèrdues econòmiques a les marques afectades, a més de vulnerar el dret a la propietat industrial i, en molts casos, no seguir els controls de qualitat pertinents.