Miguel Bosé, ídol de la movida madrileña i estrella d'Almodóvar va passar el 2018 a morós d'Hisenda, devent gairebé dos milions d'euros al ministeri, i el 2020 a figura polèmica per encapçalar el moviment negacionista de la pandèmia del coronavirus.

Aquest dimecres ha tornat al punt de mira després d'una entrevista per presentar el seu llibre, El hijo del Capitán Trueno, amb Cristina Pardo en el seu programa Más Vale Tarde, de La Sexta.

Revelacions al llibre de Miguel Bosé, 'El hijo del Capitán Trueno'

I és que l'artista va omplir l'entrevista de titulars, increpant la periodista per no voler opinar sobre la seva veu, preguntant-li si era sorda. Davant de les al·lusions de Pardo a l'última entrevista de Bosé per a la cadena, que li va realitzar Jordi Évole, el cantant va respondre diverses vegades amb la pregunta: "Quin Jordi? Qui és?".

I per rematar, quan en l'entrevista va sortir a col·lació la seva postura davant el coronavirus -el negacionisme-, Bosé va concloure: "D'això no parlo al meu llibre", aixecant-se i sortint de plató després de l'avís de la producció que havien superat el temps.

Miguel Bosé i Cristina Pardo / La Sexta

Miguel Bosé i Cristina Pardo / La Sexta

Perquè l'entrevista era precisament per a això, per parlar de la publicació de les seves memòries, anomenades El hijo del Capitán Trueno.

El primer capítol, a què ha tingut accés La Sexta, explica les atrocitats que el seu pare, el torero Luis Miguel Dominguín, va fer per "convertir-lo en un home", tement que fos "maricón" pel fet de llegir molts llibres.

Les atrocitats del seu pare, Luis Miguel Dominguín

El fragment de la seva obra narra en concret un viatge a Moçambic al qual el seu pare el va forçar a acompanyar-lo quan tenia deu anys.

L'objectiu: un safari en el qual caçarien diversos trofeus i en el qual el seu fill faria "coses d'homes" i s'oblidés la lectura, al·legant que "llegir molt és dolent".

Entre infeccions de malària gairebé mortals que el seu pare es va negar a tractar durant la travessia, sangoneres i herbes per baixar les febres i curar-li una parpella esquinçada, Bosé revela les brutalitats que el seu pare cometia de forma una mica més subtil, intentant treure del seu petit un home que no podia ni volia ser.

L'obliga a perdre la virginitat amb una de menor

Una de les més impactants relata com, en un dels campaments que van visitar durant la seva estada al país africà, el seu pare va intentar "que una bellíssima nadiua de 16 anys, d'ulls molt blancs que resplendien en vista de la foguera des del fons de la seva negror" li "iniciés en l'homenia", relata al llibre Bosé, sense embuts.

Simoes, una de les figures que apareix en el relat, un portuguès que acompanyava Dominguín quan visitava Moçambic i que el primer dia ja li havia advertit que s'apropés a ell i no fes gaire cas al seu pare perquè "estava una mica boig", el va salvar de la salvatjada.

Va acabar violant la jove a Moçambic

Al·legant que el petit Miguel, que tenia deu anys, pogués agafar alguna malaltia venèria, perquè "els nadius estaven immunitzats a tot el que nosaltres no", li va treure la idea del cap.

Però com Dominguín insistia, el mateix Simoes li va dir que "se n'anés ell amb la noia a veure si tenia nassos". I, segons el llibre, el seu pare, "a qui no s'havia de desafiar amb assumptes de dones, la va agafar del braç i se la va emportar a la seva cabana".

L'artista fins i tot explica com després el mateix portuguès el va distreure amb històries antigues de caçadors perquè el petit Bosé, de tan sols deu anys, es distragués dels "assumptes a crits que estaven ocupant" al torero.

Revelacions íntimes

Després d'aquest viatge, del qual Miguel va tornar a punt de la mort per la malària, Lucía Bosé, la seva mare, va fer fora el seu marit de casa i li va demanar il divorzio, va explicar el cantant en l'entrevista. Tanmateix, Dominguín va respondre, en la seva línia, que "una dona no se separa del seu marit, una dona suporta".

Miguel Bosé torna a la polèmica, obrint-se en canal sobre la seva infantesa i tots els fets que van marcar la seva vida fins al que és ara. Com a figura pública, ara escandalitza amb les seves declaracions negacionistes i les seves anades i vingudes amb Hisenda, amb qui va arribar a acumular un deute de gairebé dos milions d'euros.