Merche, la cantant gaditana que ha passat per escenaris i platós de televisions espanyoles i que ha venut centenars de milers de discos, treu nou disc. Sembla que l'artista pot donar bones notícies després d'anys sent perseguida per Hisenda pels seus deutes acumulats i d'haver de vendre propietats per saldar-les.

Merche, cantant, jurat i arruïnada

Filla del comparsista gadità Pedro Trujillo, conegut com a Catalán Chico, va trepitjar els escenaris des de ben petita, fins que va ser descoberta amb 19 anys i va començar la roda de la fama.

El seu disc debut va acumular 120.000 còpies venudes i el seu tema No me pidas más amor es va convertir a la banda sonora del concurs Gran Hermano i de la sèrie andalusa Arrayán.

Com a professional de la música, va formar part del jurat per elegir el representant d'Espanya en Eurovisió 2011 i 2014. També va ser jutgessa en Tú sí que vales, de Telecinco.

L'octubre de 2015, quan era jurat del programa de Canal Sur i Castilla-La Mancha TV Fenómeno fan, Hisenda li va notificar que devia més d'un milió d'euros. Encara que en un primer moment va poder saldar 400.000 euros, es va veure obligada a posar en venda la seva casa en Villaviciosa de Odón, a Madrid, així com la de la seva mare, que van entrar en concurs de creditors.

Una traïció d'un milió d'euros: perseguida per Hisenda

Segons va declarar ella quan va sortir la notícia, va ser culpa d'una de les persones que administrava els seus diners, fets que va denunciar i va posar en mans dels seus advocats. La situació econòmica tan compromesa es materialitzava en la societat La Merche de Cadis S.L., que va crear el 2003 per gestionar les seves actuacions i la venda dels seus discos.

Des de la seva fundació, la fama creixia exponencialment, però el 2014 les pèrdues van començar a sotjar als seus comptes. Aquell any els ingressos es reduïen a 7.500 euros, deixant en números vermells el patrimoni de la companyia, que va registrar unes pèrdues de 100.000 euros.

Venda de les seves cases a preu baix per saldar deutes

Després de dos anys de lluita la situació es va convertir en insostenible i la cantant, que figurava com a administradora única d'aquesta companyia, es va veure obligada a respondre davant del ministeri d'Hisenda.

Tanmateix, les alarmes van acabar de saltar quan el 2018 va posar a la venda la seva casa de 247 metres quadrats de Madrid per 495.000 euros en lloc dels 625.000 euros amb què va iniciar l'anunci. Aquest acte, que reflectia la seva desesperació, va evidenciar que els deutes encara no estaven pagats.

I malgrat que la seva vida personal és molt reservada, la Merche va quedar en el punt de mira no només pels seus deutes, sinó també per les seves relacions sentimentals amb personatges de l'escena mediàtica.

Una de les més sonades va ser la que va tenir amb Álex Casademunt, un dels primers concursants d'Operación Triunfo, amb qui va estar entre 2000 i 2004, però amb qui sempre va mantenir una bona relació.

La mort d'Álex Casademunt

De fet, va ser una de les personalitats que va acudir totalment destrossada al funeral de l'artista, que va morir tràgicament en un accident de cotxe a Mataró, Barcelona, el març d'aquest any.

En declaracions als mitjans va dir: "No vull parlar en aquesta situació tan dura, però només m'agradaria dir que era molt especial, un ésser amb molta llum que sempre il·luminava tot." Sobre l'impacte de la notícia en la seva família, la cantant va tenir també unes paraules per a ells: "No s'ho creuen, la seva família està trencada. Tenia un cor tan bonic... ".

Merche anuncia nou disc|disco / RRSS

Merche anuncia nou disc / RRSS

Sens dubte, la vida de l'artista s'ha vist esquitxada per la desgràcia en més d'una ocasió, encara que les últimes notícies que ella mateixa ha fet públiques semblen esperançadores: fa una setmana anunciava el llançament d'un nou disc, de la mà de la discogràfica Ockam Records.