Els Bombers de Saragossa han reprès aquest diumenge, 9 de maig, a les 08.00 hores, les tasques de recerca del noi de 13 anys desaparegut aquest dissabte mentre es banyava al riu Ebre amb amics.

L'aigua es va empassar el menor

Sobre les 18.40, després d'acabar de disputar un partit de futbol, el menor i un amic de la mateixa edat van decidir refrescar-se ficant-se al riu. Els forts corrents van fer que un d'ells s'enfonsés i desaparegués a l'aigua, relata Heraldo.

Menor desaparegut Ebre / @BomberosZGZ

Menor desaparegut Ebre / @BomberosZGZ

El menor que podria haver-se ofegat a l'Ebre i el seu amic anaven acompanyats de dos adolescents més: un noi i una noia que no van arribar a banyar-se. "He vist que treia diverses vegades el cap. Al final, ha començat com a demanar ajuda, però hem pensat que estava de broma. En veure que realment no sortia ens hem posat tots molt nerviosos. Jo volia entrar a l'aigua, però no m'han deixat", explicava després de l'esdeveniment un dels menors del grup, segons Heraldo.

El menor desaparegut es va desplaçar uns metres pel riu sense ni tan sols treure's la roba. Segons els testimonis, no es va allunyar de la vora però de sobte l'aigua se'l va empassar.

Un pescador va ser l'últim que va veure el jove

Un pescador va veure el jove per última vegada dins de l'aigua, a l'altura de l'embarcador de l'Expo, a Ranillas. Segons la Policia Nacional l'home va trucar al 112, cap a les 18.45 hores, comentant que l'havia vist nedant al mig del riu i, de sobte, es va enfonsar.

Menor desaparegut Ebre / @BomberosZGZ

Menor desaparegut Ebre / @BomberosZGZ

Els efectius de bombers, amb les unitats de busseig del parc 1 i 3 i una unitat canina rastregen en aquests moments la zona. Fonts de l'Ajuntament de Saragossa han informat que la zona on va desaparèixer el menor és poc profunda però amb molt corrent, el que dificulta els treballs.