Un menor de 16 anys coacciona i amenaça els seus companys d’institut per aconseguir fotografies sexuals. El jove es feia passar per una noia i els agents de la Guàrdia Civil l’han detingut.

Un menor coacciona els seus companys per aconseguir imatges sexuals

El menor de 16 anys amenaçava els seus companys. Es feia passar per una noia i quan l'acceptaven la sol·licitud de seguiment, començava a enviar missatges amb l'objectiu d'aconseguir contingut sexual.

L’operatiu es va iniciar després de la denúncia d'una dona. Va declarar que el seu fill estava sent amenaçat. El noi es va negar a fer-se imatges sexuals i enviar-les per internet. Com no va accedir a les demandes, el detingut va començar a amenaçar-lo, segons ha explicat la Comandància de la Guàrdia Civil en un comunicat.

Guardia Civil / Guardia Civil

Imatge de l'arxiu / Guàrdia Civil

El menor es feia passar per una noia al perfil

Els agents de l’equip de la Policia Judicial van iniciar la investigació. Quan van aconseguir més informació, van poder trobar el perfil de la persona que demandava vídeos.

El perfil mostrava una noia menor d’edat que compartia vídeos i tots ells eren de contingut eròtic. El seu nom d’usuari era fictici, de forma que era més difícil trobar el culpable de les amenaces.

A través de les gestions tècniques que van fer els agents de la Guàrdia Civil, els investigadors van poder trobar de qui era el compte. El propietari de l’usuari era un nen menor de 16 anys que es feia passar per una noia.

Ordenador /  Glenn Carstens-Peters

Imatge d'un ordinador / Glenn Carstens-Peters

El noi enganyava els seus companys i els amenaçava

El noi enganyava els seus companys d’institut i els amenaçava per aconseguir contingut sexual. Aprofitava que coneixia els comptes dels altres nens a les xarxes socials per enviar una sol·licitud de seguiment. La majoria de les víctimes eren menors.

Quan aconseguia ser acceptat pels usuaris, començava a enviar missatges per obtenir les imatges de contingut sexual de les seves víctimes. Després que fos identificat per la Guàrdia Civil, els agents el van citar i amb el seu tutor se’l va informar de la seva detenció.

La investigació continua oberta

Els agents continuen amb la investigació i estan estudiant les imatges que té el menor al seu mòbil. També estan analitzant els altres dispositius electrònics del detingut per localitzar les altres víctimes. El detingut ha passat a disposició judicial de la Fiscalia de Menors de la Comunitat de Madrid.

Arrestat un home a Madrid que gravava parts les íntimes de les dones

Un altre cas de delicte sexual va tenir lloc el 24 de juliol. Un home de Madrid es dedicava a gravar sota la faldilla les dones que es trobaven a la botiga de l'H&M. Els fets van tenir lloc al carrer Gran Via, Madrid. En entrar a la botiga, l'home va situar-se a la zona dels emprovadors.

Una vegada allà, va començar a gravar les parts íntimes de les noies. Era un dia que feia molta calor, 34 graus i la majoria de les clientes portaven faldilla o vestit. Una de les seves víctimes va ser una treballadora.

Portava la càmera als calçotets

L'empleada va aconseguir esbrinar què estava fent i va avisar el personal de seguretat. Immediatament, van trucar a la policia. Quan van arribar els agents, van interrogar el sospitós. No va negar que estigués gravant, però havia amagat el seu mòbil dins dels calçotets. És la segona vegada en una setmana que té lloc aquest succés.