Agressió sexual en un Centre de Menors de Lleida. La setmana passada, un dels adolescents que està ingressat al Centre de Justícia Juvenil El Segre, situat a la partida de Rufea de la capital del Segrià, va atacar una de les educadores socials que hi treballen, fent-li tocaments contra la seva voluntat, aprofitant que la dona li havia donat permís per anar als lavabos durant la nit i abordant-la per sorpresa quan l'empleada es dirigia cap al magatzem. 

Els fets han estat denunciats pel sindicat IAC-CATAC (Candidatura Autònoma de Treballadores i Treballadors de l'Administració de Catalunya), que també ha aclarit que el jove acusat de l'agressió complia condemna al centre justament per aquest delicte. L'atac del noi no va anar a més gràcies a la intervenció d'un dels vigilants de seguretat nocturns, que va veure l'incident al passadís i va aconseguir que soltés l'educadora. El Centre de Justícia Juvenil El Segre també ha denunciat el cas d'ofici. 

Agressions a les presons juvenils 

Per altra banda, segons ha avançat el diari Segre, aquest no ha estat l'únic atac dels darrers temps en un centre d'internament juvenil a Catalunya. El mateix sindicat ha explicat que al centre de l'Alzina de Palau-solità i Plegamans, al Vallès Occidental, un intern va agredir quatre treballadors amb una barra de ferro, els qui van resultar ferits de diversa consideració. "En els últims temps hi ha hagut fins a quatre agressions greus i múltiples agressions de diferent tipologia", asseguren. "Les agressions van en augment, i aquesta problemàtica, unida a la inacció de l'administració pública, fa que el personal educatiu i de seguretat no vulgui prestar servei als Centres de Justícia Juvenil", evidenciant que els atacs i les agressions dels interns cap als funcionaris a Catalunya no són un problema exclusiu dels Centres Penitenciaris.