Un menor de 14 anys ha estat ferit amb arma blanca en una cama durant una baralla entre un grup de dotze joves, la majoria menors d’edat, que ha tingut lloc la tarda d’aquest divendres al barri de Santutxu de Bilbao.

La Policia Local de la capital biscaïna va rebre un avís al voltant de les 20:40 hores informant que un adolescent estava sagnant per la cama després d’una violenta batussa entre uns dotze joves al carrer Karmelo. En arribar els agents van trobar el ferit que sagnava profusament per la cama, i el van traslladar ràpidament a l’hospital de Basurto, on va ingressar en estat menys greu.

La víctima ha denunciat

Al lloc dels fets estaven encara tots els participants de la baralla, la majoria d’ells nois menors d’edat armats amb navalles. La policia els va identificar i van quedar sota la tutela dels seus pares mentre es du a terme la investigació de l’incident. Per la seva part, el menor apunyalat ha presentat una denúncia formal davant la Policia, acompanyat pel seu tutor legal,  en ser donat d’alta a l’hospital només unes hores després d’ingressar, segons ha informat l’agència EFE.

L'altercat es produeix uns dies després que el conseller de Seguretat del Govern Basc, Josu Erkoreka, expressés la seva preocupació per l'augment de l'ús d'armes blanques a Euskadi. "Apareixen de manera absolutament injustificada a la nit en una discoteca o pel carrer", ha lamentat en un comunicat. A hores d'ara no s'ha produït cap detenció respecte a aquesta nova agressió amb arma blanca i la investigació continua oberta.

Un jove assassinat a ganivetades a Sant Sebastià

El passat 25 de desembre un jove de 24 anys va perdre la vida després de ser apunyalat repetidament per tres persones a Sant Sebastià (País Basc). La Guàrdia Municipal de la ciutat, juntament amb diverses dotacions policials de l’Ertzaintza van poder identificar i detenir els presumptes assassins poques hores després d’haver comès el crim, i van obrir una investigació per esclarir els fets.