Jordi Cruz, el xef reconegut amb tres estrelles Michelin i famós per ser membre del jurat del programa MasterChef, és propietari de diversos restaurants a Barcelona i els seus menús són dels més cobejats entre celebritats i amants de la gastronomia.

Jordi Cruz acumula estrelles Michelin

Malgrat el seu gran renom, no només cal ser llaminer per anar a degustar els plats confeccionats pel cuiner de Manresa, sinó que cal tenir la cartera bastant plena o ha estalviat una bona temporada. I és que el menú degustació del seu restaurant amb tres estrelles Michelin, AbaC, costa 225 euros.

Restaurant AbaC / Wikimedia

Restaurant AbaC / Wikimedia

Tanmateix, el grup amb el mateix nom, compta amb altres restaurants i hotels. Cruz també gestiona els restaurants amb estrella Michelin Angle i Atempo.

Però la clau és al quart pilar fonamental dels negocis del xef: Ten's Barcelona, un bar de tapes ubicat en el número 79 del Carrer del Rec, entre el barri del Born i la platja de la Barceloneta.

El restaurant d'alta cuina on pots menjar per tres euros

Encara que l'establiment no compta amb el reconeixement Michelin, el menú està igualment dissenyat per l'equip de Jordi Cruz.

Es tracta d'un local modern, especialitzat en tapes d'autor amb el segell de qualitat que caracteritza el cuiner. Tapes de tota la vida portades un pas -o dos- més enllà per crear propostes actualitzades que sorprenguin el client.

El que més sorprèn són els preus, ja que hi ha algunes de les elaboracions que costen poc més de tres euros, com la coca d'anxova del Cantàbric amb tomàquet i crema d'all negre, que val 3,90 euros; o les diferents opcions d'ostra, que oscil·len entre 3,90 i 5,60 euros.

Tapes i menús tancats de disseny

La carta ofereix tapes individuals que van des dels 3,90 als 8 euros, racions per compartir entre els 3,20 i els 16,20 euros, les ostres esmentades i postres de luxe per menys de 7 euros.

En cas de voler tirar la casa per la finestra i provar els millors plats seleccionats, també s'ofereix una possibilitat de menú tancat per 54 euros, que inclou dotze plats que formen part de la carta del restaurant.

A més, existeix l'opció d'afegir una selecció de formatges amb un suplement de 8 euros. Així mateix, el menú ha de servir-se a tots els membres de la taula, no a un o alguns en concret.

Sembla que la seva intenció, com diu el lema, d'"oferir els millors productes i elaboracions al millor preu", s'aconsegueix.