La seu japonesa de McDonald's ha anunciat una retallada en les porcions de patates fregides als seus restaurants del país durant un mes aproximadament a causa dels problemes de subministraments i els fenòmens meteorològics que han provocat retards a les mercaderies.

McDonald's Japó només vendrà patates petites

Segons el comunicat, a partir de diumenge vinent i amb una durada aproximada d'un mes, els restaurants de la cadena de menjar ràpid més conegut només servirà al país asiàtic la porció petita d'un dels seus productes més estimats: les patates fregides.

patates mcdonalds flickr bluemaumau

Patates fregides de McDonald's / Flickr

El problema de subministraments i els retards al port canadenc de Vancouver, on es troba el principal punt d'importacions de l'empresa des d'Amèrica del Nord, han provocat aquest racionament, que ja es va haver de fer l'any passat entre el 24 i el 30 de desembre.

Crisi de subministraments i problemes meteorològics

D'aquesta forma, únicament es podran comprar els envasos de mida S -de small, petit en anglès- tant de forma individual com als menús. "Suspenem temporalment les vendes de les mides M i L -mitjà i gran- a partir del diumenge 9 de gener de 2022 durant aproximadament un mes, i només vendrem la mida S", ha informat l'empresa. Afegeixen també que s'estan prenent a més diverses mesures per assegurar-se un subministrament estable en el futur, com l'organització de nous canals de distribució.

A partir de diumenge i durant més o menys un mes

McDonald's Japan ha detallat que importa patates d'Amèrica del Nord a gran escala a través del port de Vancouver, però que els enviaments van patir retards a causa de danys provocats per inundacions i a l'impacte del coronavirus a la xarxa de distribució global.

A més del continu retard en les importacions, circumstàncies imprevistes, com la retenció de la càrrega a Vancouver, els problemes causats pels efectes de la neu i el mal temps en la ruta i l'ajornament fins a mitjans de gener del servei d'enviament programat per a principis de mes ha provocat un nou retard en l'arribada de subministraments.