El Pedro era un professor jubilat de 75 anys que va  ser assassinat el febrer del 2020 a l'interior del seu domicili a Logroño. Més d'un any després dels fets, han detingut una de les dues persones responsables del crim.

Pedro José Sáez Alfaro

Tot va començar quan la filla de la víctima va entrar al pis del seu pare i va veure el seu cadàver al carrer número 9 del carrer Pepe Blanco. Immediatament, va avisar a Emergències i, quan els agents es van desplaçar fins al lloc dels fets, van veure que havia mort d'una manera violenta.

Segons expliquen els veïns, Pedro José Sáez Alfaro, professor universitari i escriptor molt conegut a La Rioja, oferia serveis de massatges a casa seva. Cap a les 11 del matí van sentir un cop molt fort que venia del seu pis, però no li van donar importància.

Van decretar secret de sumari

Ningú donava crèdit a tot el que estava passant: el Pedro era una persona molt estimada i coneguda a Logroño i no sabien qui el podria haver matat. A més, els jutjats van decretar secret de sumari. Els policies van concloure que els autors d'aquest homicidi eren dues persones: un home i una dona, que l'haurien matat per motius econòmics.

Li va estafar 60.000 euros

La presumpta homicida, una dona de 38 anys, va començar a sortir amb la víctima abans de matar-la i ella li va estafar aproximadament 60.000 euros i, per aquest mateix motiu, el Pedro, l'any 2019, la va denunciar. L'altre sospitós va abandonar la ciutat en estranyes circumstàncies dos dies després del crim, fet que encara va augmentar més les sospites de la Policia Nacional, ja que tenia una vida estable a Logroño.

Detenida asesinato professor burgos / Policía Nacional

Una detinguda per haver matat un professor a Logroño (Rioja) / Policia Nacional

Inductora del crim i autor material

Van marxar cap a Madrid i es va reunir amb la dona de 38 anys: van estar almenys un dia a la capital. Els dos eren parella i ell va marxar a l'estranger, ella l'anava a visitar de tant en tant. La detinguda feia mesos que estava sent vigilada a Madrid i, finalment, el dijous va ser arrestada a Burgos mentre estava viatjant amb autobús. Se l'acusa a ella de ser la inductora del crim i el seu nòvio, que està a l'estranger, l'autor material.

La detenen i la deixen en llibertat

La van detenir  el dijous, van decretar el seu ingrés a presó, però, finalment, està en llibertat amb càrrecs. Estan intentant localitzar l'home, que també es podria enfrontar a penes de presó pels fets. Ella ja tenia antecedents policials per delictes patrimonials, concretament dos casos diferents: per estafa, recaptació i falsificació documental a Madrid i per estafa, coacció i associació il·lícita a Logroño.

Les seves víctimes sempre eren persones de la tercera edat, ja que s'aprofitava de la seva situació de vulnerabilitat per cometre els delictes. La investigació continua oberta i estan intentant detenir el presumpte autor material dels fets.