Una nena indígena d'11 anys va ser assassinada en ser llançada per un penyal al Brasil. La menor, d'ètnia Guaraní Kaiowá, havia estat violada abans que la tiressin. A més, va ser una violació col·lectiva en què van participar tres adolescents i dos adults, entre ells un oncle de la nena. La policia els va detenir dimecres.

Els arrestats van confessar el crim

Els fets van passar diumenge a la zona rural de Dourados, municipi de Mato Grosso do Sul, Brasil. Aquest estat es troba a l'oest brasiler, fronterer amb el Paraguai i Bolívia.

La Policia Civil de Mato Grosso do Sul va iniciar una investigació dilluns, després de trobar el cos de la nena. Els cinc arrestats van confessar el crim i tots ells eren indígenes de la mateixa comunitat que la menor.

L'oncle de la víctima va participar en la violació i no era la seva primera vegada

En relatar els fets, els detinguts van explicar que van obligar la nena a beure alcohol. Després, la van portar a un penyal proper al poblat Bororo, on la indígena vivia amb la seva família.

L'oncle de la víctima va arribar quan estaven abusant de la menor i es va unir a la violació. A conseqüència dels fets, la menor va perdre la consciència.

Erasmo Cubas, el comissari de la Polícia Civil i responsable de la investigació, va dir que l'oncle va sortir a buscar-la i la va trobar pels seus crits. Quan el familiar va veure el que passava, en lloc de parar la violació, va decidir participar-hi. Aquesta no era la primera vegada que l'oncle havia violat la seva neboda, ja ho havia fet diverses vegades anteriorment.

Mato Grosso do Sul / Pxfuel

Imatge de Mato Grosso do Sul, Brasil / Pxfuel

La van tirar per un penyal a 20 metres d'altura perquè la menor va començar a cridar

Després de la violació col·lectiva, els assassins van confessar que la van tirar des d'un penyal de 20 metres d'altura. Els homes van decidir fer-ho perquè la nena va recobrar la consciència i va començar a cridar. També els va amenaçar de denunciar-ho tot als cacics del poblat.

Quan els habitants del poblat van donar per desapareguda la nena, els líders van avisar la policia. Gràcies a aquesta denúncia, els agents van aconseguir localitzar la menor. Quan la policia va interrogar els líders sobre els fets, ells van assenyalar els adolescents que havien iniciat la violació. A través dels joves, van aconseguir identificar tots els homes que van participar en l'abús.

La nena era de l'ètnia Guaraní i Kaiowá. Aquest és el segon poble més gran del Brasil i està format per 50.000 persones. Totes elles viuen en l'estat de Mato Grosso do Sul i són una de les ètnies més afectades per la invasió del seu territori.

Violació en grup a Gijón

Una altra violació en grup va tenir lloc el 27 de juliol a Gijón. La Policia Nacional va detenir quatre joves de nacionalitat portuguesa, per haver abusat sexualment de dues noies. Els fets van passar en una pensió d'Astúries.

Les joves van denunciar a comissaria que havien conegut un home en un pub. Després, les va convidar a l'habitació de la seva pensió i elles van decidir anar. Pel camí, se'ls va unir un altre individu i a l'habitació n'hi havia dos més. Tots ells les van obligar a mantenir relacions sexuals.

Les víctimes van ser traslladades a l'Hospital de Cabueñes per ser sotmeses a un examen mèdic, mentre que diverses patrulles de la Policia Nacional van anar a la pensió i van detenir els portuguesos.