Agressió sexual en grup a Gijón aquesta matinada. La Policia Nacional ha detingut a quatre joves, de nacionalitat portuguesa, entre 20 i 30 anys, per haver atacat sexualment dues noies, de 22 i 23 anys, en una pensió d'aquest municipi d'Astúries. Estan detinguts per abusos sexuals i estan a l'espera que la Policia Nacional els passi a disposició judicial.

Segons han denunciat les dues víctimes, una noia del municipi i una amiga seva, del País Basc, s'han presentat a dos quarts de set de la matinada a la comissaria per denunciar que havien conegut un home en un pub del centre i que havien decidit anar a l'habitació d'ell a la pensió on s'allotjava per tenir una trobada sexual.

Tres homes es van sumar a la trobada, sense el seu consentiment

Segons el relat de les denunciants, pel camí se'ls va unir un altre individu i, en arribar a l'habitació, es van trobar amb altres dos homes que els van obligar a mantenir relacions sexuals amb tots ells.

Les dues noies, després de prestar declaració davant dels investigadors de la policia, han estat traslladades a l'Hospital de Cabueñes per a ser sotmeses a un examen mèdic. Diverses patrulles de la Policia Nacional s'han presentat a la pensió on estaven allotjats els joves de nacionalitat portuguesa i han quedat detinguts, a l'espera que avancin les diligències i que pugui ser posats a disposició del jutge de guàrdia.

El masclisme "és una amenaça per a tota la societat"

El president del Principat, Adrián Barbón, ha advertit avui, després de la detenció a Gijón de quatre homes com a presumptes autors d'una agressió sexual a dos joves, que el masclisme "és una amenaça per a tota la societat" que "mata i agredeix" i suposa "sempre una agressió a les llibertats de les dones".

Durant la visita que avui ha realitzat a Castropol, Barbón ha mostrat la seva solidaritat amb les víctimes i els ha traslladat el suport institucional del govern asturià alhora que ha demanat que la societat en el seu conjunt "tanqui files entorn de la igualtat". "No callarem. Als qui neguen el masclisme, aquesta és la prova viva del que significa", ha apuntat després d'incidir en què defensar el criteri que "només que sí és sí" en l'àmbit de les relacions sexuals "és una cosa clau en la defensa dels drets de les dones".

Per part seva, l'alcaldessa de Gijón, Ana González Rodríguez, ha mostrat el seu "suport, afecte i solidaritat" a les dues noies agredides sexualment aquesta matinada en una pensió del municipi, "una manifestació de la violència que sofreixen les dones per ser dones i per l'existència d'homes que creuen que les dones són de la seva propietat i poden ser agredides i violentades".