La Guàrdia Civil ha detingut un veí de Navalvillar de Ibor (Càceres) de 52 anys com a presumpte autor d'un delicte de maltractament animal, juntament amb un altre de tinença il·lícita d'armes, després de matar a trets un gos amb una escopeta.

El propietari va trobar-se el gos abatut

Els fets van tenir lloc el passat 13 de març, al terme municipal de Villar del Pedroso (Càceres), quan el propietari d'un gos va sentir el tret d'una arma de foc i, després de dirigir-se fins al paratge on s'havia produït, va localitzar el cadàver del seu gos, abatut pel que semblaven postes d'una escopeta.

Després d'interposar la corresponent denúncia davant de la Guàrdia Civil, agents del Servei de Protecció de la Naturalesa (SEPRONA) van iniciar una investigació per tractar d'identificar la persona responsable, que ha culminat amb la detenció del presumpte autor dels fets, relata Efe.

Armat, sense llicència i amb munició il·legal

Es tracta d'un home de 52 anys, veí de Navalvillar de Ibor, a qui se li va intervenir una escopeta de caça, propietat del seu germà.

Guàrdia Civil / Europa Press

Guàrdia Civil / Europa Press

També li van intervenir diversos cartutxos amb munició de postes, la tinença del qual i ús es troba expressament prohibida per a l'exercici de la caça i van comprovar, a més, que l'home mancava de la pertinent llicència que l'habilités per a la tinença i ús d'armes de foc.

Per aquests fets a l'arrestat se li atribueix la presumpta comissió d'un delicte relatiu a la protecció de la flora, fauna i animals domèstics, en la modalitat de maltractament animal, juntament amb un altre delicte de tinença il·lícita d'armes. La Guàrdia Civil ha tramitat, així mateix, denúncies en l'àmbit administratiu per la tinença i ús de munició prohibida (postes).