Una dona ha estat detinguda aquest dissabte per matar el seu marit a l'hospital AdventHealth de Dayton Beach, Florida (Estats Units). L'home, de 77 anys, es trobava ingressat, ja que patia una malaltia terminal, i segons les declaracions de la policia, entre tots dos havien planejat un assassinat – suïcidi que finalment es va frustrar.

Ho havien planejat feia setmanes

Segons la cadena nord-americana FOX, la policia de Florida va rebre un avís al voltant de les 11:30 del matí, hora local, informant de la mort d’un dels pacients de l’hospital a causa d’un tret. Quan els agents van arribar al centre, la dona, de 76 anys, s’havia atrinxerat dintre de l’habitació on estava ingressat el seu marit, situat a la planta 11, dedicada a pacients amb diagnòstic terminal.

La dona pretenia prendre's la vida, ja que, davant l'inevitable mort del seu marit a causa de la seva malaltia, tots dos havien decidit tres setmanes abans cometre el doble crim. Durant quatre hores els agents de la brigada de negociació de la policia van intentar dissuadir la dona de cometre el suïcidi i, finalment, a les tres de la tarda van aconseguir que l'acusada sortís de l'habitació i va quedar detinguda.

Es desconeix com va introduir l'arma en l'hospital

Els investigadors no han aconseguit esbrinar la manera en la qual l'arrestada va poder introduir la pistola en l'hospital sense que el personal de seguretat ho detectés. Durant l'interrogatori la dona ha guardat silenci, a causa de "l'estat depressiu" en el qual es trobava després de l'incident, han assenyalat des de la policia en un comunicat.

Tot i l'alarma inicial entre els pacients i el personal sanitari del centre, cap altra persona ha resultat ferida durant l'incident, i la policia ha assegurat que la presumpta assassina no tenia intenció de disparar ningú més. "En cap moment ha intentat sortir de l'habitació, tot va quedar confinat dintre", ha explicat Jackari E. Young, cap de la Policia de Daytona Beach. Després de ser arrestada, la dona va passar a disposició judicial i ha ingressat a la presó.