La Guàrdia Civil ha detingut a Albox (Almeria) un home de 40 anys acusat de matar el gos d'un veí d'una forta puntada de peu al cap. La investigació es va iniciar divendres quan el propietari de l'animal va denunciar que havia trobat el seu gos sense vida, amb un fort traumatisme al cap, en ple carrer i a pocs metres del seu habitatge.

Mata l'animal acorralant-lo

L'amo del gos havia estat avisat de la mort de la seva mascota per un veí, qui a més el va ajudar a retirar l'animal del carrer, si bé durant la investigació es va esbrinar que aquesta persona era l'autor dels fets.

Els agents de la Guàrdia Civil, en col·laboració amb la Policia Local d'Albox, van iniciar una investigació en la qual van obtenir les proves que implicaven de manera directa el detingut i amb les quals es va poder demostrar que aquest havia colpejat de forma intencionada l'animal, sense titubejar i acorralant-lo contra la paret.

Guàrdia Civil / Europa Press

Guàrdia Civil / Europa Press

El detingut portava posades unes botes de treball amb què va colpejar el gos al cap, que va quedar sense vida en l'acte. Després va abandonar el lloc mirant en totes les direccions per assegurar-se si algú havia pogut veure'l i va comprovar que no quedessin restes de sang a les botes.

"Algú ha matat el teu gos"

Segons han precisat els investigadors, minuts més tard l'acusat va decidir avisar el propietari de l'animal i comunicar-li que algú havia matat el seu gos. Després va ajudar-lo a retirar el cadàver de l'animal del carrer. 

El detingut, investigat per un delicte de maltractament animal amb lesions greus, hauria admès finalment els fets, les diligències dels quals han estat posades a disposició del Jutjat d'Instrucció d'Huércal-Overa en funcions de guàrdia.