Els Mossos d'Esquadra investiguen un crim aquest dia de la Mona a Amposta, al Montsià. Segons ha pogut saber ElCaso.cat, un home, de nacionalitat espanyola i 47 anys, ha matat la seva parella, una noia de 34 anys, també de nacionalitat espanyola, i després l'ha esquarterat. Tal com ha sabut ElCaso.cat, restes del cos s'han trobat al pis on vivia l'home i altres trossos en uns contenidors de la zona. Feia també dies que ningú sabia res de la dona. Podria fer més d'una setmana que va ser assassinada. Les proves forenses ho hauran de confirmar.

Un amic del suposat assassí s'ha presentat a la comissaria de la policia local i ha explicat els fets. La policia ha anat fins a la casa on vivia la parella, al número 4 del carrer de Xile de la capital del Montsià, i han confirmat els fets. Els mateixos policies municipals han trobat l'home, ja conegut de la policia, i l'han arrestat. Els Mossos d'Esquadra han obert una investigació que ha assumit la DIC de les Terres de l'Ebre. El detingut, que ja tenia antecedents policials, ha estat entregat als Mossos d'Esquadra.

Segons les primeres informacions, la parella són dos coneguts de la zona, d'Amposta, que ja havien protagonitzat algun incident abans. La dona havia apunyalat a l'home no fa massa dies, defensant-se de les agressions de l'home. Els dos tenien problemes amb les drogues. Segons fonts judicials, l'home tenia una ordre d'allunyament sobre la dona. Es tracta de Jesús Fibla, un home de tota la vida d'Amposta, que els darrers mesos se l'havia vist demanant almoina davant de l'Aldi de la capital del Montsià.

L'anava distribuint en contenidors de la zona

Tot i que el cas està sota secret de sumari, ElCaso.cat ha pogut saber que l'home va matar la dona i la va esquarterar, amb l'objectiu de fer-la desaparèixer. L'home l'anava distribuint en diversos contenidors, fins que finalment un amic seu ha explicat els fets a la policia local, que ha activat també els Mossos d'Esquadra, que s'han fet càrrec del cas. La DIC i la comitiva judicial han accedit aquesta tarda al pis on vivia l'home i la dona assassinada. 

Els Mossos d'Esquadra només han confirmat oficialment que s'està investigant el crim, sense ni aclarir oficialment -com és habitual, imposant un secret d'actuacions en un excés de zel-, si es tracta d'un home o una dona la persona trobada morta. Tot i això, el Departament de Feminismes ha confirmat en una piulada a Twitter que es tracta d'un nou "feminicidi". Si es confirma que es tracta d'un homicidi masclista, serà la sisena dona assassinada a Catalunya aquest 2024. La majoria de les dones assassinades, segons les dades d'aquest departament que pivota Tània Verge, tenen nacionalitats de països del Magreb.