Un home de 58 anys ha ingressat a presó provisional i sense fiança per, presumptament, matar amb una arma blanca un ancià de 96 anys per a qui treballava netejant la piscina del seu xalet pocs dies abans del Nadal passat a Xàbia (Alacant).

La Guàrdia Civil d'Alacant ha informat avui de l'esclariment d'aquest cas, succeït el 20 de desembre de 2021 i que finalment s'ha saldat amb l'arrest el passat 21 d'abril d'aquest home, de nacionalitat colombiana, que tenia una ordre de recerca del seu país per tràfic de drogues i que feia cinc anys que treballava per a la víctima.

L'ancià, de nacionalitat espanyola, va sorprendre el seu empleat quan li intentava robar al seu domicili i aquest va reaccionar agredint-lo amb arma blanca i provocant-li la mort.

Van trobar el culpable quatre mesos després

El cadàver va ser trobat posteriorment per la família i va donar origen a una llarga investigació que va culminar quatre mesos després amb la detenció en la propera població de Benitatxell de l'encarregat de manteniment de la piscina de la víctima.

Es creu que el detingut sabia que a casa hi havia diners en efectiu i que va provar de robar en el marc de les despeses de les festes nadalenques, però va ser sorprès quan buscava en una de les habitacions, com a únic botí es va emportar un ordinador portàtil.

La investigació ha estat duta a terme per la unitat d'Homicidis de la Unitat Orgànica de Policia Judicial de la Guàrdia Civil d'Alacant i el jutjat que ha decretat l'ingrés a presó per un presumpte assassinat i robatori amb violència i intimidació és el número 3 de Denia.

Dos menors detinguts per apunyalar-ne uns altres dos a Madrid

La Policia Nacional ha detingut dos menors de 16 i 17 anys per presumptament apunyalar i apedregar uns altres dos divendres passat en un parc de la Pineda de San José, al districte madrileny de Carabanchel, informen Efe fonts de la Direcció Superior de la Policia de Madrid.

El succés va tenir lloc el passat dia 13 al voltant de les vuit de la tarda, quan un grup de joves van atacar amb ganivets i pedres un altre grup menor que es trobava a l'esmentat parc, segons les fonts. El ferit més greu va ser un menor espanyol de 15 anys que va rebre una ganivetada al braç, per la qual va necessitar un torniquet realitzat en un primer moment pels agents de la Policia Nacional.

Després de ser atès per sanitaris del Samur-Protecció Civil, va ser traslladat en estat lleu a l'hospital Clínic de la capital. Un dels seus acompanyants, un menor espanyol de 16 anys, va rebre una pedrada al cap, i per això va ser evacuat a l'Hospital 12 de Octubre, també en estat lleu.

Després del succés, la Policia ha detingut dos dels presumptes autors de l'agressió, dos menors de 16 i 17 anys de nacionalitat marroquina. Els investigadors no descarten cap hipòtesi i s'estudia si es tracta d'un nou incident entre bandes juvenils.