Voluntaris de Protecció Civil van trobar dilluns a la tarda el cos sense vida de Galia Baba Chamah, la jove de 24 anys desapareguda dissabte passat al llogarret de Bértoa, a la localitat corunyesa de Carballo. Després de l'aparició del cos, la Guàrdia Civil ha constatat que "no s'aprecien signes de la intervenció de terceres persones en la mort". En l'operatiu de recerca van participar en les últimes hores efectius de l'institut armat, de Protecció Civil i particulars.

El cos de la jove va ser trobat on va ser vista per última vegada per voluntaris de Protecció Civil, prop d'una escola i en una zona de difícil accés. Es trobava vestida i no mostrava signes de violència, la qual cosa apunta que la causa de la mort es pot deure a una possible ingesta de pastilles. A l'inici de l'operatiu després de la seva desaparició, la Guàrdia Civil va trobar una carta escrita aparentment per la jove d'origen saharià en qui s'acomiadava.

Galia Baba Chamah tenia família d'adopció en O Porriño, però es trobava temporalment a Carballo on residia la seva parella i la seva família.

La Guàrdia Civil descarta la intervenció de tercers

La Guàrdia Civil ha descartat aquest dilluns "la intervenció de terceres persones" en la mort de Galia Baba Chamah, la jove de 24 anys desapareguda a la localitat corunyesa de Carballo, on aquesta tarda ha estat trobat el seu cos sense vida.

Encara que de moment no han transcendit les causes del succés, l'institut armat sí descarta, en un inici i en espera de l'aixecament del cadàver per part dels forenses, la intervenció de terceres persones en els fets.

Gàl·lia Baba Chamah / SOS Desapareguts
Galia Baba Chamah / SOS Desapareguts

El cadàver de la dona ha estat trobat per voluntaris de Protecció Civil avui mateix al llogarret de Bértoa, on va anar vista per última vegada aquest cap de setmana. En l'operatiu de recerca van participar en les últimes hores efectius de la Guàrdia Civil, Protecció Civil i particulars.

La desaparició de Galia

Galia havia desaparegut el passat 14 de maig en el municipi corunyès de Carballo, lloc en el qual residia la seva parella. Ella vivia en O'Porriño, a pocs quilòmetres d'allà. Va ser descrita com una noia d'1,51 metres d'alçada, de complexió prima, d'ulls negres i amb els cabells negres i arrissats.

En el moment el que va desaparèixer, portava unes botes de color negre i la seva fotografia va ser difosa per SOS Desapareguts en un intent de trobar-la, ja que no se sabia on podia ser, encara que la carta que van trobar les autoritats podia donar indicis que no es tractava d'un crim.

L'última vegada que els seus amics i familiars van saber d'ella estava caminant a la zona d'A Caracola, al voltant de les 17:30 del passat dia 14 de maig. Malgrat això, va desaparèixer sense deixar rastre i tots els seus éssers estimats van començar a preocupar-se fins que van denunciar la desaparició.