La policia xinesa ha detingut un jove de 27 anys acusat d’haver matat set persones i haver-ne ferit altres onze a la localitat de Lüliang, de la província de Shanxi, aquest dissabte. Entre els morts estan el marit i el fill petit de la seva amant, a la qual ha deixat ferida de gravetat, i les altres víctimes han mort després que les atropellés quan fugia de l’escena amb el seu vehicle. Els agents han pogut detenir el sospitós, identificat amb el cognom Guo, després d’una persecució pels carrers de la ciutat.

Els objectius eren l’amant i la seva família

Segons ha informat el mitjà local South China Morning Post, les víctimes originals de l’atac eren una jove de 21 anys, el seu marit i el fill de tots dos. Segons les primeres informacions, Gou i la jove haurien mantingut una relació sentimental a l’esquena del marit, però la noia hauria volgut posar fi a aquesta situació. L’acusat, llavors, va acudir al domicili d’ella, on al moment de l’atac es trobava també la seva sogra, i els va disparar. El marit, el fill i la sogra de la noia van morir, mentre que ella va quedar ferida de gravetat.

Després de cometre els assassinats, l'arrestat va escapar de l'escena amb el seu vehicle, fugint a tota velocitat sense respectar els senyals de trànsit. Va ser en aquell moment que va atropellar un grup de persones que estaven creuant per un pas de vianants, entre les quals hi havia un agent de la policia. Quatre de les víctimes van morir a l'acte, i onze més van resultar ferides. A hores d'ara l'acusat es troba en dependències policials i està sent interrogat.

Aquest violent atac és el tercer que es registra en poc temps a aquesta província del nord de la Xina. Fa només una setmana, un home de 38 anys va provocar el caos en sortir al carrer armat amb una motoserra amb la qual va lesionar de gravetat una persona.