Sis homes d'entre 19 i 33 anys han estat detinguts per agents dels Mossos d'Esquadra i de la Policia Local d'Arbúcies acusats d'un delicte contra la salut pública per cultivar marihuana en mig del massís del Montseny. Concretament, les plantacions estaven a l’ermita de Santa Maria de Lliors, al pla de Borràs i a la zona del Rigrós. Tot i que ja havien estat desmantellades l'any 2021, els policies municipals havien detectat que s'havien tornat a obrir. Per aquest motiu, es va obrir una nova investigació que va acabar amb un operatiu policial aquest dijous per intervenir la droga i detenir els responsables.

Marihuana amagada enmig del bosc al massís del Montseny

Els cossos policials van localitzar una primera plantació que encara s'estava construint. En una clariana de 1.000 metres quadrats van trobar que hi havia arbres acabats de tallar i material per iniciar el cultiu de droga amb 3.136 llavors de marihuana acabades de plantar. També es van trobar petits hivernacles, sacs de terra, dues piscines per subministrar aigua pel rec, bombones de butà i adobs químics.

Més endavant, es van trobar una segona plantació amb feixes estassades d'arbreda i matoll entre les quals hi havia 1.413 plantes d'una alçària d'uns 40 centímetres i 1.069 plançons de marihuana. En aquesta ocasió, també havien muntat una piscina per facilitar-ne el rec. Per últim, a poca distància, es va trobar una tercera plantació amb 5.330 plantes d'uns 20 centímetres i un hivernacle amb 2.184 plançons.

campament marihuana montseny
Els responsables de les plantacions havien muntat un campament per quedar-s'hi a dormir. / Foto: Cedida

Els responsables de les plantacions havien muntat un campament per viure-hi

En el moment en què els cossos policials van arribar a les plantacions, els seus responsables estaven dormint molt a prop. Concretament en un campament que havien instal·lat en mig de la zona boscosa amb tendes de campanya. Comptaven amb bombones de butà, furgonetes, menjar, matalassos, material inflamable i eines de cultiu com ara rasclets, pales, xerracs i tallants. Per poder estendre la roba, havien lligat unes cordes entre els arbres. 

La situació en què vivien els responsables de la plantació, segons informen des dels Mossos, comportava un risc molt elevat d'incendi en època de sequera, ja que cuinaven amb bombones de butà al mig d'una zona boscosa. A més, tenien restes vegetals que podien funcionar com a combustible per a les flames.  Pel que fa al cultiu de la marihuana, feien servir aigua de rius i rierols de la zona per a poder regar les plantes. Feien servir mànegues i bombes d'aigua per treure part del cabal i emplenar les piscines que tenien en dues de les plantacions.