La Marga era una jove de 30 anys que ha estat brutalment assassinada per la seva pròpia família. L'han cremat viva davant la seva mare i el seu fill d'11 anys i, després de passar 24 dies agonitzant a l'hospital, ha perdut la vida per culpa de les cremades. El nen menor ha gravat la brutal agressió i hi ha una investigació oberta per esbrinar què ha passat: tot apunta que l'han matat per una discussió per una casa.

La víctima es deia Margarita Ceceña i tenia 30 anys quan la van cremar viva l'1 de juliol a Cuautla (Mèxic). Tot i que feia temps que vivia amenaçada per diverses persones de la seva família, no havia presentat cap denúncia. Els presumptes autors dels fets són tres homes i tres dones, que li tenien molta ràbia a la víctima per un problema amb una propietat.

Segons explica la tieta de la Marga als diaris mexicans, feia temps que tenia problemes: "Tenien problemes per una casa que un familiar en comú va deixar a càrrec, primer, d'aquelles persones perquè li fessin un manteniment, però aquestes persones la van començar a llogar i el propietari en assabentar-se li va donar a la Margarita perquè l'ocupés".

Va ser llavors quan els presumptes autors dels fets van idear un pla per matar-la de la manera més cruel possible: cremant-la viva davant el seu fill d'11 anys i la seva mare. Per fer-ho, es van presentar a casa la dona carregats amb benzina disposats a llençar-li per sobre.

La cremen viva mentre el seu fill d'11 anys ho grava tot

La mare de la víctima va veure que un d'ells tenia un bidó de benzina i els va demanar que s'allunyessin, però no li van fer cas. Al lloc dels fets, també estava el seu fill d'11 anys, que va decidir gravar-ho tot. Un dels assassins li va tirar un bidó de benzina a sobre i, després, li van calar foc: la van cremar viva davant la seva família.

Margarita Ceceña tenia el 70% del cos cremat

Va ingressar a l'hospital amb un pronòstic molt greu, ja que tenia més del 70% del seu cos cremat. Després de 24 dies lluitant entre la vida i la mort, ha acabat morint aquesta setmana. Hi ha una investigació oberta, ja que encara no han detingut els presumptes autors d'aquest macabre assassinat, que ha causat gran commoció en l'àmbit internacional.

L'assassinat de la Luz Raquel, també cremada viva a Mèxic

Malauradament, aquesta no és la primera vegada que assassinen una dona cremant-la viva a Mèxic. Fa pocs dies, es va viralitzar un cas molt semblant, el de la Luz Raquel, una dona de 35 anys que, després de ser amenaçada de mort per un veí, aquest la va assassinar cremant-la viva. El motiu del crim va ser que li molestaven els crits del seu fill amb autisme.