La Luz era una jove de 35 anys que ha estat brutalment assassinada. Feia mesos que rebia amenaces de mort del seu veí, a qui li molestava que el seu fill amb autisme cridés i, segons la investigació policial, aquest ha estat el mòbil del crim. Un grup de quatre homes i una dona, que encara no han estat identificats, la van assassinar ruixant-la amb alcohol.

El macabre assassinat va passar el dissabte de la setmana passada a Jalisco (Mèxic), però Luz Raquel Padilla ja feia molt de temps que estava en perill. Hi havia un veí que l'amenaçava de mort. De fet, ella mateixa compartia fotos de les pintades que li feia a les parets de l'edifici, on deia: "Et cremaré viva".

"Fins quan hauré de viure amb aquesta por que em pugui passar alguna cosa a mi o a la meva família? El meu agressor continua lliure amb el perill de continuar fent mal", explicava la Luz desesperada al seu compte de Twitter, on etiquetava les autoritats mexicanes demanant ajuda.

Assassinada pel seu veí: li molestava el seu fill amb autisme

Abans d'aquestes publicacions, ja ho havia denunciat tot a la Policia. En aquestes denúncies explicava la por que tenia a un veí, que l'estava amenaçant de mort. El motiu d'aquestes amenaces era que la jove de 35 anys era mare d'un nen amb autisme i esquizofrènia, motiu pel qual, a vegades, cridava i feia soroll, un fet que molestava molt al veí. A més, també l'havia denunciat per agressions, ja que li havia pegat.

La van matar ruixant-la amb alcohol i cremant-la viva

La Luz Raquel van estar mesos rebent tota mena d'amenaces de mort per part d'aquest home, unes amenaces que va acabar complint. Aquest veí no va actuar sol: un grup de desconeguts es va apropar a la víctima, la van ruixar amb alcohol i la van cremar viva. La Policia de Mèxic està investigant l'assassinat, que ha causat gran commoció al país.

Busquen quatre homes i una dona per l'assassinat de la Luz

Quan els agents van arribar al lloc dels fets, van poder comprovar que la jove encara estava viva, però malauradament, va acabar morint a l'hospital, ja que tenia més del 80% del cos cremat. Els testimonis expliquen que els autors materials del crim eren quatre homes i una dona.

Luz Raquel Padilla / Redes sociales
Luz Raquel Padilla ha estat assassinada per un veí a qui li molestaven les crisis del seu fill, que tenia autisme i esquizofrènia / Xarxes

Amenaçada de mort pels sorolls del fill de la víctima

Segons fonts de la investigació, l'assassí es diu Sergio i tenia una ordre d'allunyament cap a la víctima. "Les constants amenaces de mort eren per la intolerància als sorolls que feia el fill de la víctima en els moments de crisis", explica el fiscal del cas.