Barakaldo (Biscaia), ha estat a punt de convertir-se en l’escenari de la primera gran tragèdia d’aquest 2023 que acaba de començar. Una dona ha estat a punt de matar els seus fills menors d’edat per després acabar suïcidant-se. Afortunadament, abans de morir ha trucat a la seva exparella per explicar-li què passava, i l’home ha pogut avisar els cossos policials i evitar-ho. La dona ha estat detinguda, i l'Ertzaintza ha obert una investigació.

Intenta matar els seus fills enverinant-los

Els fets han tingut lloc al voltant de les deu d’aquest matí, 1 de gener, al Grup Primer de Maig del barri de Zuazo de Barakaldo. La dona hauria enverinat els seus fills menors d’edat amb la intenció de matar-los. Posteriorment, s’hauria intentat suïcidar tallant-se el coll. Abans de perdre el coneixement, ha fet una trucada a la seva exparella i pare de les dues criatures per avisar-lo del que estava passant.

Ràpidament, el pare ha alertat els serveis d’emergència, i fins al lloc dels fets s’han desplaçat agents de l'Ertzaintza i de la Policia Local de Barakaldo i efectius sanitaris. Segons han informat fonts del Departament Basc de Seguretat, tant els dos menors com la mare han pogut ser estabilitzats i han estat traslladats a un centre hospitalari. Es desconeix, però, l’estat de salut en què es troben.

La dona ha estat detinguda per l'Ertzaintza, que li haurà de prendre declaració després d’obrir una investigació per esclarir les causes que han provocat el succés. Podria tractar-se d’un cas de violència vicària, considerada l’expressió més cruel de violència de gènere. En aquests casos, un dels pares fa mal als fills que tenen en comú per fer mal a l’altre progenitor. Ara caldrà determinar si la trucada que ha fet la mare i els ha acabat salvant la vida era per fer mal a l’home o perquè es penedia del que estava fent.