Una dona d'uns 80 anys i el seu fill, de 59, han aparegut morts al seu domicili de la localitat avilesa d'Arévalo.

Impacte i neguit per les morts

Segons han confirmat a Efe tant l'alcalde del municipi, Francisco León, com la Policia Local, l'aparició dels cadàvers es va produir divendres al matí, després que un familiar alertés de l'absència d'ambdós des de feia diversos dies.

Mare i fill vivien junts i formaven part d'una família molt àmplia, ha confirmat el regidor, qui ha subratllat l'impacte i l'"estranyesa" que aquest succés ha generat entre els habitants d'Arévalo.

León no ha pogut precisar si els cossos presentaven signes de violència, ja que la jutgessa ha decretat secret de sumari i serà la forense que determini les causes de la mort, després d'examinar els cadàvers, que van ser descoberts pels agents de la Guàrdia Civil després de rebre l'avís.

No obstant això, els investigadors ja han pogut assegurar que les morts s'haurien produït per intoxicació de monòxid de carboni, possiblement causada per un braser.

L'habitatge que habitaven mare i fill es troba en el número 4 del cèntric carrer Encruz.

Un home apunyala i degolla la seva mare a Aldaia

Macabre succés a Aldaia, València. Un home ha matat aquest divendres a la tarda la seva mare a ganivetades. Després ha trucat als serveis d'emergències per confessar el terrible assassinat.

Ganivet cuina / Unsplash

Ganivet cuina / Unsplash

L'homicida, un home de nacionalitat espanyola i 56 anys, Justino, ja arrestat, ha utilitzat un ganivet de la cuina i ha degollat la seva progenitora, de 85, Angelita.

De moment es desconeixen les circumstàncies del macabre esdeveniment, encara que no es descarta que el detingut tingui algun tipus de malaltia mental. Segons els primers indagacions en el lloc dels fets, relata Levante, l'home, el major de tres germans, tenia diagnosticada esquizofrènia des de la seva joventut i ha comès el crim sota la influència d'un brot psicòtic. La família ha mostrat la seva indignació perquè, segons ells, "la psiquiatra li va retirar la medicació i, encara que li havíem dit que cada vegada tenia més brots, no ha volgut tornar a receptar-li la injecció que li posaven", recull la mateixa font.