Una dona està sent investigada per la Policia Nacional com a possible autora de l’incendi a un pis okupa de Maó, a Menorca. Ho hauria fet com a venjança després que a l’habitatge haguessin drogat i violat la seva filla. Una agressió sexual per la qual s’ha acabat detenint un home de 45 anys. Els investigadors sospitaven que l’incendi al pis havia estat provocat com a represàlia i, finalment, han acabat relacionant a la víctima i la seva mare com a presumptes culpables de provocar el foc.

Els fets es remunten al 28 d’octubre quan la filla, una menor de 17 anys, va estar amb l’home a la casa okupa, ubicada al carrer Vassallo. Segons consta a la denúncia, ell li va oferir droga i després li va començar a treure la roba i la va agredir sexualment. La víctima li va explicar el que havia passat a la seva mare uns dies després, l’1 de novembre, i van decidir anar a posar una denúncia a les dependències de la Policia Nacional de Maó.

La mare va calar foc al pis okupa després de denunciar la violació

Els agents policials van anar al pis okupa on havien ocorregut els fets, però no hi van trobar ningú perquè el suposat agressor ja havia marxat. Van començar a donar voltes per la zona a veure si el veien i, en un moment donat, els veïns els van alertar que de l’habitatge havia començat a sortir molt fum. Els policies es van apropar i es van trobar el pis en flames i van avisar els Bombers. Es va comprovar que l’interior no hi havia ningú.

Finalment, van poder detenir el suposat autor de l’agressió sexual, un home de 45 anys i nacionalitat dominicana, quan estava a l’estació d’autobusos de Maó preparat per marxar. El jutge l’ha enviat a presó provisional. D’altra banda, la Policia Nacional va obrir una investigació sobre l’incendi i van descobrir que la mare de la víctima hi estava involucrada. Havia calat foc a l’habitatge com a represàlia per la violació de la seva filla. Uns veïns van confirmar que l’havien vist sortir poc abans de començar a veure el fum. La dona ha estat identificada, però no detinguda, i el cas s’ha enviat al Jutjat d’Instrucció i a la Fiscalia de Menors.