“Bona tarda, som de la Policia Nacional d’Eivissa. El seu fill ha estat detingut per tràfic de drogues aquí a l’illa. Hauria de pagar 1.000 euros per ser posat en llibertat”. Aquesta va ser, més o menys, la trucada que va rebre un home de Manresa, al Bages, aquest diumenge al matí. Li demanaven 1.000 euros per deixar en llibertat el seu fill, que estava de vacances a Eivissa, i que, suposadament, havia estat detingut per la Policia Nacional. 

L’home sabia que el seu fill estava a l’illa i per tant, va entendre que era possible que hagués estat detingut. Però alguna cosa no quadrava. Des de quan la policia telefona als pares per demanar el pagament d’una “fiança” i la demanada que s’entregui en una bossa en un lloc de Manresa? Mai. 

L’home, que va sospitar de la trucada i dels fets, va presentar-se a la comissaria dels Mossos d’Esquadra de Manresa i va explicar els fets, tal com han explicat fonts de la policia catalana a ElCaso.cat.

Mossos amagats esperant els falsos policies

Agents de la Unitat d’Investigació del Bages van analitzar els fets i ràpidament van veure que es tractava d’una estafa. Igualment, van demanar que l’home deixés la bossa amb els diners pactats, en forma d’un primer pagament, al carrer de Berga -al carrer de darrere de la famosa sala Stroika-, on havia acordat amb els falsos policies.

El pare del noi suposadament detingut així ho va fer i va deixar la bossa allà. Al cap de poc temps van aparèixer tres nois. Els Mossos d’Esquadra van vigilar-los, amagats, com si fos una pel·lícula d’acció, i quan un d’ells va agafar la bossa, els van detenir. En van poder arrestar dos i un es va escapar. 

Detinguts dos menors d’edat

Els detinguts són dos menors d’edat, de 17 anys i de nacionalitat espanyola, segons ha pogut saber ElCaso.cat. Es manté oberta la investigació per poder detenir el tercer dels estafadors. Els dos estan acusats d’un delicte d’estafa i van quedar en llibertat després de ser entregats a la Fiscalia de Menors.

Els Mossos d’Esquadra estan ara lligant caps per aclarir què va portar els menors -els dos arrestats i el que queda per detenir- a trucar al pare per aconseguir els 1.000 euros i com van saber que el fill de la víctima estava a Eivissa. Les sospites de la policia catalana és que els estafadors sabien perfectament qui era el jove i van saber, per xarxes socials, on era el jove, i van aprofitar per intentar estafar al pare. 

El jove estava sa i estalvi a Eivissa

La denúncia de l’home va permetre la detenció dels lladres i confirmar també que el jove no estava detingut a Eivissa i que es trobava bé de salut.

Tres detinguts per saltar sobre cotxes a Manresa

Paral·lelament, tres joves, de 19 anys, han estat arrestats per la Policia Local de Manresa per causar desperfectes en saltar damunt de cotxes aparcats. Els fets, explica el cos, van tenir lloc la matinada de diumenge quan van ser alertats del fet que hi havia un grup de joves que saltaven damunt de cotxes estacionats al carrer de la Font del Gat. Fins al lloc es van desplaçar diverses patrulles que van localitzar, al mateix carrer, tres joves que coincidien amb la descripció que havia donat la persona que havia avisat.

Els agents van comptabilitzar fins a set vehicles que tenien el sostre enfonsat. Alguns d'ells, a més, tenien marques de petjades que corresponien amb el calçat dels joves. Per aquesta raó se'ls va detenir per un presumpte delicte de danys.