Les estafes són tan variades avui dia que moltes vegades costa diferenciar-les de la realitat. Algunes, no obstant això, es repeteixen una vegada i una altra, tot i que es preparen amb novetats que despisten, en molts casos, la víctima. El frau del fals fill acostuma a obtenir bons resultats, especialment per l'impacte emocional que busca provocar. La Guàrdia Civil investiga un jove, de 22 anys i resident a Granada, com a sospitós de col·laborar en aquesta estafa amb què suposadament va robar més de 4.200 euros a una dona gran de la província de la Corunya, després de fer-se passar per la seva filla.

Estafen 4.247 euros fent-se passar per la seva filla

La víctima va denunciar que havia rebut un missatge d'una dona que es va fer passar per la seva filla. Li va dir que havia perdut el seu telèfon mòbil i que es posés en contacte amb ella per Whatsapp a través d'una altra línia d'un dispositiu mòbil, segons ha informat la Guàrdia Civil aquest diumenge. Però l'alerta va arribar després que conversés amb la seva suposada filla, les persones implicades, entre les quals es troba el noi investigat, la van convèncer perquè realitzés sis transferències per un valor total de 4.247 euros.

Un WhatsApp relacionat amb l'estafa, en una imatge d'arxiu / Guàrdia Civil

Els diners s'havien esfumat i l'estafa del fals fill (filla, en aquest cas) havia estat tot un èxit per als delinqüents. Després de la denúncia, no obstant això, els investigadors de la Guàrdia Civil van aconseguir rastrejar part dels diners, ja que les transferències es van fer dividides en diverses quantitats més petites. Els agents van localitzar que part dels diners, concretament 500 euros, estaven en un compte bancari de Granada.

El jove feia de 'mula'

Després de sol·licitar suport als seus homòlegs de la Guàrdia Civil de Granada per localitzar al titular d'aquest compte bancari, els agents van determinar que era un jove de 22 anys de la capital provincial andalusa. L'Institut Armat creu que el jove que està al punt de mira en aquests moments va exercir de mula. És a dir, va obrir un compte bancari al seu nom, verificat amb vídeotrucada i la fotografia del seu document d'identitat, i el va cedir als estafadors a canvi de diners. L'estafa del fals fill sol aparèixer a les aplicacions de missatgeria instantània, per la qual cosa s'ha d'anar amb compte en el cas de rebre un missatge d'un número de telèfon que no tinguem guardat a l'agenda de contactes del telèfon mòbil.