Una de les pitjors experiències que es poden viure és que et detinguin per error. Veure com et tanquen a la presó per una cosa que no has fet i no poder-hi fer res. Això és el que li ha passat a una noia de brasilera de 23 anys que ha hagut de passar tres dies als calabossos d'una comissaria d'Oviedo i una nit a la presó fins que s'han adonat que tot plegat era una confusió i ha sortit en llibertat. El malson que ha hagut de viure durant aquestes hores, però, ja no li treu ningú.

Tot va començar el passat 6 d'octubre al parc Juan Pablo II de la capital d'Astúries. Un nen de 5 anys estava jugant quan la seva àvia va veure com una noia amb el cabell pèl-roig es va acostar a ell, li va donar la mà i se'l va intentar endur. La dona va anar cap a la jove i va començar a barallar-se amb ella perquè deixés anar el nen. Després, va anar a una comissaria de Policia Nacional i va posar una denúncia per un presumpte intent de segrest. Els investigadors, amb la declaració de l'àvia, van començar a buscar la suposada autora dels fets.

Detinguda una noia per error

Al cap d'unes hores, la policia va sospitar d'una noia brasilera de 23 anys, també pèl-roja, a qui van veure quan passejava pel carrer amb la seva parella. La van identificar i la van deixar marxar. L'endemà al matí, però, van anar a casa seva i la van detenir. La policia li havia ensenyat una fotografia de la noia a l'àvia del nen i ella l'havia reconegut. La jove, malgrat acreditar que en el moment dels fets no estava al parc, va passar tres dies tancada als calabossos de la comissaria, fins que finalment el jutge la va enviar a presó com a presumpta autora d'un intent de segrest

Entre reixes, la noia va viure un autèntic malson. Segons ella mateixa ha explicat a La Nueva España, amb prou feines podia menjar i dormir. "Vaig passar molta por", recorda. No parava de plorar i pensava que mai sortiria en llibertat, quan tot va fer un gir inesperat en menys de 24 hores. Una noia de 15 anys, acompanyada per la seva mare, es va presentar a una comissaria i va assegurar que havia estat ella la persona que havia agafat el nen de la mà i qui havia discutit amb l'àvia. Havia vist als mitjans que una noia innocent havia ingressat a la presói i va anar a les dependències policials per esclarir-ho tot.

Segons la menor va explicar als policies, havia vist al nen jugant sol i li va agafar la mà per acompanyar-lo fins on eren els altres nens perquè jugués amb ells. L'àvia, però, es va pensar que l'intentaven segrestar i va entrar en pànic, acusant per error a la dona brasilera perquè se li assemblava molt físicament. Davant aquesta situació, la detinguda va ser posada en llibertat, però ja res és igual. Té malsons, atacs d'ansietat i por a sortir al carrer. A més, l'han acomiadat del bar on treballava com a cambrera i, quan saben que ha estat a la presó, encara que fos un dia i per error, ningú la vol contractar. Per això, els seus advocats demanen que s'assumeixin les responsabilitats de l'error.