Els Mossos d’Esquadra han detingut dos homes, de 27 i 45 anys, acusats de delictes d’extorsió i tràfic de drogues, després que el propietari d’una empresa de logística de Sabadell denunciés que l’havien amenaçat de mort. L’empresari havia prestat els serveis de la seva companyia per a transportar una mercaderia des de València fins a Frankfurt, i els detinguts l’havien començat a extorsionar per la pèrdua del gènere que, com va descobrir després, era marihuana.  

El transport de la mercaderia el va realitzar una empresa subcontractada, que el passat 6 de setembre va comunicar al denunciant que el camió que feia el transport havia estat aturat a la localitat francesa de Perrigny, ja que la policia havia trobat més de 100 quilos de marihuana entre la càrrega. Els agents van confiscar la droga i el camió va poder continuar el seu recorregut fins al lloc de destí, una església que també funcionava com una residència de gent gran. Com que ningú esperava cap enviament, el camió va tornar a Sabadell.

Amenaçat de mort si no tornava la droga

Al cap d’uns dies, la persona que havia contractat l’empresa del denunciant va presentar-se a Sabadell i, després de comprovar que faltava la marihuana, va amenaçar l'empresari dient-li que la droga havia d’aparèixer. Aquell mateix dia va començar a rebre trucades exigint 94 quilos de ‘maria’ o 250.000 euros en concepte de compensació per haver perdut el gènere. Els extorsionadors no es van quedar curts i van enviar-li fotografies del seu domicili i de la seva família amb la finalitat d’intimidar-lo perquè fes el pagament.

El denunciant va acudir a la policia catalana i els va explicar el succeït. Gràcies a la informació proporcionada per l'empresari, els agents dels Mossos d'Esquadra van poder identificar i detenir el principal extorsionador el passat 24 de novembre a Barcelona. Durant l'operació van trobar en la seva possessió el mòbil des del qual realitzava les trucades amenaçadores. L'1 de desembre el segon delinqüent va acabar detingut a València després de fer escorcolls tant al seu domicili com a l'empresa des d'on enviaven el carregament de marihuana.

El primer detingut va passar a disposició judicial el 25 de novembre, i el Jutjat d’Instrucció de guàrdia de Sabadell va decretar el seu ingrés a presó. Per la seva part, l’individu detingut a València va quedar en llibertat amb càrrecs després de comparèixer davant el Jutjat d’Instrucció de guàrdia de Paterna (València).