Els Mossos d'Esquadra han detingut a l'Hospitalet de Llobregat un home de 35 anys acusat d'haver comès vuit robatoris amb violència a diversos hotels i establiments comercials situats a l'àrea metropolitana de Barcelona. El detingut es valia de la intimidació amb arma blanca per fer-se amb petites quantitats de diners, ocultava el rostre per evitar ser identificat, i fugia posteriorment en una motocicleta robada.

La policia catalana va obrir una investigació el passat mes de juliol després que un individu assaltés de manera violenta un hotel situat al districte de Sants-Montjuïc. El delinqüent va irrompre al vestíbul on només es trobaven el recepcionista i un client, i es va endur 400 euros després d’amenaçar el treballador. Després d’aquest primer assalt, va dur a terme set robatoris més, quatre el dia 27 i tres el dia 30 del mateix mes.

Modus operandi molt marcat 

Els Mossos van relacionar els vuit robatoris ràpidament, tenint en compte que la manera d’actuar del detingut sempre obeïa al mateix patró. El lladre actuava sol, entrant als establiments portant un casc de moto per amagar el rostre i guants per evitar deixar empremtes. En cadascú dels robatoris es comportava amb violència, intimidant els treballadors i els clients amb una arma blanca. Mai s’emportava més de 500 euros, i sempre fugia en una moto robada que els investigadors ja han pogut recuperar.

L'acusat duia a terme els robatoris a Barcelona, però també a les localitats d'Hospitalet, Esplugues i Prat de Llobregat. Actuava a diversos establiments com una benzinera, un bingo, una farmàcia i un supermercat, encara que la majoria dels robatoris, quatre, van ocórrer a hotels. Els agents de la Divisió d'Investigació Criminal (DIC), juntament amb les unitats d'investigació de les comissaries d'Hospitalet i Sants-Montjuïc, han pogut identificar i detenir el presumpte lladre el passat 24 de novembre. El detingut va passar a disposició judicial el 26 dels mes passat i després de comparèixer davant el magistrat va quedar posat en llibertat amb càrrecs.