Nova operació de la policia espanyola a Barcelona contra un entramat criminal que s’havia especialitzat a organitzar casaments entre parelles de fet de conveniència i empadronaments ficticis a ciutadans estrangers a canvi d'elevades sumes de diners. S’han fet més de 70 detinguts, entre ells, algunes de les persones espanyoles que havien acceptat cobrar entre 400 i 1.000 euros per casar-se de manera irregular amb una persona de nacionalitat estrangera per tal de poder regularitzar els seus papers a casa nostra. 

Els estrangers pagaven entre 6.000 i 10.000 euros

Segons els investigadors de la Policia Nacional s’han detingut els líders de l’organització Martorell, Igualada i Olesa de Montserrat. Sempre funcionaven igual. Posaven en contacte persones de nacionalitat espanyola amb persones de nacionalitat estrangera per tal de formalitzar-se com a parella de fet. Les persones de nacionalitat espanyola rebien entre 400 i 1.000 euros per cedir la seva documentació per fer aquest casament irregular. En una segona fase, l’entramat criminal buscava també propietaris o llogaters d'immobles que volguessin empadronar les parelles per així demostrar la convivència, cas en què també es remunerava la persona que ho permetia amb entre 200 i 500 euros. 

Quan la màfia tenia tots els papers preparats, recollien la persona estrangera a l’aeroport i l'acompanyaven a realitzar tots els tràmits necessaris per aconseguir la seva regularització, com a empadronament, constituir-se com a parella de fet davant de notari i el lliurament de la documentació a un gestor especialista en estrangeria aconseguint regularitzar la situació a Espanya obtenint la Targeta de Residència d'Estranger (TIE). El cost que tenia aquesta operació il·legal pels ciutadans estrangers era d’entre 6.000 i 10.000 euros, segons les informacions recollides per la policia. 

La policia busca més pisos a Barcelona i Girona

Si bé la investigació ha permès desarticular aquest grup criminal que es dedicava a facilitar casaments i parelles de fet de manera irregular, la policia segueix recollint dades de cases i persones de nacionalitat espanyola que van permetre, cobrant, que els clients d’aquesta màfia s’empadronessin a casa seva en pisos de les demarcacions de Barcelona i de Girona