Macaulay Culkin, estrella infantil del cinema, que va saltar a la fama com a protagonista de les pel·lícules Solo en casa, fa anys que acapara titulars relacionats amb temes de drogues i delictes. Però l'actor, més enllà de la fama, va viure una infantesa molt poc convencional: abusos econòmics del seu pare, poca escolarització, casaments primerencs i judicis contra la seva pròpia família.

La infantesa de Macaulay Culkin: sense escola

El jove Culkin, amb tan sols deu anys, es va convertir en el primer nen a cobrar un milió de dòlars per la seva actuació, número que va anar augmentant.

A partir de llavors la seva fama es va expandir i la seva infantesa va passar a ser tot un espectacle: només va assistir de forma presencial a l'escola durant un curs de primària.

A partir de llavors, va començar a passar el seu temps entre sets de rodatge, portades de revistes, entrevistes i presentacions.

El 1990, després de protagonitzar la pel·lícula Mi pobre angelito, que va recaptar 300 milions de dòlars, el pare de Macaulay, Kit Culkin, va veure el filó en què s'havia convertit un dels seus set fills i es va convertir en el seu representant i administrador.

La seva avarícia, però, no va tenir límits, sempre anteposant els diners al benestar del nen.

Judici contra els seus pares als 14 anys

"Tot el que ell va intentar aconseguir en la seva vida jo ho vaig aconseguir abans de tenir deu anys", va dir Macaulay anys després durant una entrevista en el programa WTF, on va confessar que el seu pare somiava ser actor.

"Jo li demanava un descans, volia anar de vacances per primera vegada en la meva vida, i ell no deixava de firmar contractes per a més pel·lícules. Ningú no m'escoltava. El meu pare tenia un llit gegant i una televisió enorme i a mi em feia dormir amb el meu germà en una butaca", va relatar el famós artista.

Família de Macaulay Culkin / Arxiu|Arxivament

Família de Macaulay Culkin / Arxiu

Tan sols tres anys després de començar a esprémer la fama del seu fill, Kit Culkin es va convertir el 1993 en una de les 50 persones més influents de Hollywood.

Però la seva ambició i actitud li va guanyar l'enemistat de la major part del panorama cinematogràfic. Exigia canvis de guió o la inclusió dels seus altres fills sota l'amenaça de retirar el Macaulay del repartiment si no es complien les seves condicions.

Casament i divorci abans dels 20 anys

Quan la petita estrella va arribar als 14, cansat dels abusos del seu pare, va prendre la decisió més important: anar a judici contra ell i la seva mare, que també participava dels seus guanys, per salvar els seus diners. "Ja està, nois. Espero que hàgiu guanyat prou diners perquè de mi no sortirà més", els va dir l'actor.

Macaulay Culkin / Instagram

Macaulay Culkin en l'actualitat / Instagram

Una vegada "divorciat" dels seus pares, va aconseguir la seva anhelada llibertat, allunyant-se del cinema i comprant-se un apartament on viure. Als 17 anys es va casar amb l'actriu Rachel Miner, de qui es va divorciar dos anys després. I llavors el seu nom va deixar de sortir en la premsa.

Fugir dels paparazzis: rumors de drogoaddicció

Fins al 2004, quan va ser detingut a Oklahoma per possessió de drogues, escandalitzant als mitjans. En aquell moment es trobava en una relació sentimental amb l'actriu Mila Kunis, amb qui va ser fins a 2010.

De fet, després de la ruptura amb ella, quan feia passejades de matinada per Nova York per evitar als paparazzis, es va començar a dir que era addicte a les drogues i que estava devastat després de la separació de Kunis.

L'enrenou format al voltant de la seva persona va arribar a semblar-li graciós al mateix Macaulay, que es reia dels titulars publicats sobre això i criticava que els diaris fingissin preocupació quan només volien lucrar-se a la seva costa.