Vanessa Bryant, la vídua de l'estrella de l'NBA morta en un accident d'helicòpter, Kobe Bryant, s'enfronta als tribunals després de denunciar els policies que van acudir a l'escena de la mort del seu marit, que van fer fotos per després ensenyar-les.

Vanessa Bryant va a judici amb el comtat de Los Angeles

El 26 de gener de 2020 la tragèdia planava sobre el bàsquet d'elit: Kobe Bryant, la seva filla Gianna, de 13 anys, i altres set persones morien en un accident d'helicòpter.

L'aeronau, Sikorsky S-76, propietat de Bryant, va sortir de l'Aeroport John Wayne al comtat d'Orange, Califòrnia a les nou del matí.

Kobe Bryant / Wikimedia

Kobe Bryant / Wikimedia

Menys d'una hora després, s'estavellava en unes muntanyes de Calabasas, Califòrnia, incendiant-se mortalment. Cap dels tripulants no va sobreviure a l'accident i personal del Departament de Bombers del Comtat de Los Angeles va intervenir per extingir el foc.

Després de diverses anàlisis, el 9 de febrer d'enguany es va publicar l'informe final, que va concloure que el pilot havia volat cap a núvols espessos, incomplint els requisits de les regles de vol, i la desorientació espacial resultant el va fer perdre el control de l'helicòpter.

Els agents de la policia fan fotos dels cadàvers

El drama va enfonsar per complet la dona de Bryant, Vanessa, que va protagonitzar diversos discursos mediàtics i emotius sobre això. I ara, la vídua de l'estrella de l'NBA ha arribat als tribunals dos anys després.

Els fets que es jutgen van tenir lloc setmanes després de l'accident, quan diversos agents de policia de Los Angeles van ser suspesos de sou i feina en conèixer-se que un d'ells va estar seduint una noia en un bar mostrant-li unes macabres fotos dels cadàvers de les víctimes que havia pres al lloc on es va estavellar l'helicòpter.

Vanessa Bryant va quedar "devastada" en assabentar-se d'això i va interposar una milionària demanda contra l'oficina del xèrif.

Ara el Comtat de Los Angeles vol sotmetre-la a una avaluació psiquiàtrica per comprovar si realment la filtració d'aquestes fotos li va causar estrès emocional, tal com al·lega en la seva denúncia, en la qual reclama "desenes de milions de dòlars" pels danys causats.

Una demanda milionària: demanen avaluació psiquiàtrica

El comtat, en un recurs, es defensa al·legant que els presumptes danys mentals i emocionals que hauria patit Vanessa Bryant "no van ser causats per la conducta dels agents sinó pel tràgic accident" en el que van morir el seu marit i la seva filla.

"La demandant no pot patir estrès per unes fotos que mai no va arribar a veure perquè no van ser difoses públicament", segons documents judicials publicats per la premsa local.

Els advocats de la vídua insisteixen que els agents van violar el seu dret a la privacitat prenent les imatges "per a la seva gratificació personal". "No fa falta un expert, i molt menys una avaluació psiquiàtrica, per valorar la naturalesa i l'extensió de l'estrès emocional provocat a la nostra clienta per aquesta conducta inapropiada", van afirmar en un comunicat.

La demanda va ser presentada contra el comtat de Los Angeles, l'oficina del xèrif i el departament de bombers de la ciutat, així com contra quatre agents de policia que van ser identificats com Joey Cruz, Rafael Mejía, Michael Russell i Raul Versales.

El tribunal encarregat del cas ha fixat l'audiència per al pròxim 5 de novembre i l'inici del judici està prevista pel febrer de 2022.