Un grup de joves ha realitzat un macabre descobriment al municipi de Sant Andreu de la Barca (Baix Llobregat, Barcelona). En una zona boscosa propera a un polígon industrial de la localitat barcelonesa, el grup de joves va descobrir un cadàver en avançat estat de descomposició.

Els Mossos han obert una investigació del succés, ja que no han pogut identificar el cadàver ni les causes de la mort. No obstant això, les primeres recerques han proporcionat algunes pistes sobre la identitat de l'individu als investigadors. 

L'estat del cadàver indica que han passat setmanes des de la mort

El grup de joves es trobava al polígon industrial Camp Llarg, situat a la població barcelonesa de Sant Andreu de la Barca, quan a quarts de vuit del vespre van topar amb un cadàver que presentava un avançat estat de descomposició, segons ha avançat Sant Andreu Televisió. Els joves van posar-se en contacte amb la Policia Local, la qual va desplaçar-se fins al lloc dels fets juntament amb diverses patrulles dels Mossos d'Esquadra per analitzar la zona i prendre declaració als joves. Fins allà també es van traslladar els serveis funeraris del municipi. 

La víctima és un home d'entre seixanta i setanta anys

Tal com apunten els mateixos Mossos, l'avançat estat de descomposició del cadàver indicava que la mort no era recent, sinó que s'hauria produït diversos dies o setmanes enrere. A causa de l'estat del cadàver, les tasques d'identificació es compliquen, i de moment no hi ha cap hipòtesi sobre la identitat del cadàver ni del que li ha pogut ocórrer, segons apunten fonts policials a l'Agència EFE. No obstant això, les primeres investigacions que s'han dut a terme indiquen que la víctima és un home d'entre seixanta i setanta anys. Ara mateix, totes les hipòtesis estan obertes: tant pot tractar-se d'una mort per causes naturals com d'una mort violenta.

Els Mossos han obert una investigació per tal d'esclarir els fets i saber què ha passat, i a qui. El cos es troba en aquests moments a l'Institut de Medicina Legal i Ciències Forenses de Catalunya de l'Hospitalet de Llobregat, a l'espera que se li realitzi l'autòpsia i, a partir d'aquesta, poder esclarir els fets, així com la identitat de l'individu. 

No és l'únic descobriment d'aquest tipus que s'ha fet recentment

El passat 27 de març, va aparèixer al Port de Barcelona el cadàver d'una dona de la qual també se'n desconeixia la identitat. Dos mesos després de la troballa, ha estat aquesta setmana que la Guàrdia Civil, l'encarregada de la investigació (ja que el cadàver va aparèixer a l'aigua) ha revelat algunes novetats relacionades amb aquest cas, com ara que la víctima és una dona de quaranta-dos anys procedent del Brasil. No obstant això, encara no hi ha hipòtesis sobre les circumstàncies que envolten la mort de la dona.