Diego Armando Maradona va ser un dels millors jugadors de futbol de tots els temps, fins i tot alguns experts consideren que va ser no hi ha hagut un futbolista més talentós que l'argentí. Després d'una vida plena d'excessos i addiccions, va morir el 25 de novembre de 2020, un dia en què el món del futbol va plorar per l'absència del mític esportista que va brillar en el Napoli, Boca Juniors i amb la selecció sud-americana.

L'argentí era un personatge polèmic, les opinions relacionades amb la seva figura eren, moltes vegades, polaritzades. Hi ha gent que l'adorava pels seus èxits esportius i d'altres creien que era una mala persona, que transmetia uns valors negatius per les seves declaracions i comportament fora del terreny de joc.

Està clar que Diego Armando Maradona no era indiferent per a gairebé ningú, era una persona carismàtica que va ser un dels primers esportistes que va viure com una estrella del rock, amb tot el que això significa. En les seves últimes aparicions públiques se'l va poder veure molt afectat, la seva salut havia empitjorat considerablement durant el confinament i les causes del seu estat físic i mental abans de la seva mort continuen sent investigades per les autoritats argentines.

La macabra idea relacionada amb Maradona

El 21 de novembre de 2022 començarà el Mundial de Qatar en el qual la selecció argentina participarà, l'equip de Scaloni ja ha aconseguit la classificació matemàtica i anirà amb ganes d'aixecar un títol que no guanyen des de 1986, quan Diego Armando Maradona va alçar el trofeu a l'Estadi Asteca de la Ciutat de Mèxic.

Un grup d'aficionats de la selecció argentina de futbol ha proposat una idea esbojarrada, que podria considerar-se macabra: portar el cor de Diego Armando Maradona al costat dels jugadors de l'equip nacional sud-americà. No es tracta d'una metàfora o un homenatge relacionat amb el crac argentí, volen portar literalment l'òrgan de l'exfutbolista.

Maradona EP (2)

Un home plora per la mort de Maradona / Europa Press

Javier Mentasti, un dels impulsors d'aquesta idea, va parlar amb els companys del diari esportiu Olé sobre aquesta proposta. S'han informat sobre això i el cor de Maradona no està enterrat amb la resta del cos de 'El Pelusa', la policia ho està investigant per aclarir les circumstàncies de la mort del mític jugador argentí.

L'òrgan, que pesa el doble del d'una persona normal, es troba sota custòdia del Departament d'Anatomia Patològica de la Policia de Buenos Aires. Tot i això, Mentasti vol continuar amb la seva idea: "Hi ha qüestions tècniques i emocionals, però la iniciativa està llançada i volem que sigui la idea de tots. Que tot comenci a succeir. Confiem que Déu, amb el 10 a l'esquena, ajudi i que això pugui passar. Estic segur que és el que ell hagués volgut".

Els detalls de la idea sobre el cor de Maradona

Aquest grup d'aficionats volen que el cor de Maradona sigui un més en l'expedició de la selecció: "Que vagi i acompanyi a tots, que pugi a l'autobús, que entri a l'hotel. En resum, que estigui amb els jugadors," va comentar.

Els agradaria que el cor tingués un comiat abans que fos enviat a Qatar, la idea és fer-li un homenatge a Maradona d'aquesta peculiar manera: "Imagino una processó aquell dia. Que la gent acompanyi al bus i que la caravana s'ajunti a Ezeiza (un dels aeroports de Buenos Aires) abans d'enlairar", va dir.

Finalment, va voler aclarir que aquesta idea pot ser molt positiva per fomentar la donació d'òrgans a l'Argentina: "També ho dèiem com a iniciativa, per promoure la donació d'òrgans. Es pot fer una cosa gran i interessant. Per què no fer això? Anar a aquest Mundial, l'últim de Messi. Pot ser increïble, seria un somni", va puntualitzar Mentasti.