Paola Schietekat és una dona mexicana que es troba vivint a Qatar per motius laborals, és membre del Comitè Suprem encarregat de l'organització del Mundial de Qatar el 2022, que disputarà a finals d'aquest mateix any per primera vegada en la història d'aquest mític torneig que han guanyat jugadors com Pelé, Maradona, Zidane, Iniesta o Cannavaro entre altres.
Schietekat va patir a l'estiu de 2021 una agressió sexual, ella afirma que el seu agressor és una persona influent en la comunitat llatina del país de Qatar. Segons les lleis d'aquest territori qualsevol relació sexual anés del matrimoni és considerada com a infidelitat i serà castigada amb 100 fuetades i una pena de presó que pot ser de fins a set anys.
Encara que un metge certifiqui que les relacions han estat contra la voluntat de la víctima i hagi estat abusada la pena continua sent la mateixa. De fet, Schietekat a les seves xarxes socials comparteix diverses publicacions sobre la seva agressió a les seves xarxes socials i agraeix l'ajuda externa que les autoritats locals no li han volgut donar.
Els mesos han passat i la situació no millora
Després que hagi passat gairebé un any de l'agressió sexual i ella hagi intentat lluitar pels seus drets i visibilitzant la seva situació a través de les xarxes socials no ha aconseguit canviar res. Segueix acusada d'infidelitat per les autoritats locals i reclama ajuda de les institucions mexicanes com l'Ambaixada.
De fet, el 16 de febrer va ironitzar sobre la seva situació amb una publicació en el seu compte de Twitter en la que assenyalava directament a les autoritats del país llatinoamericà: "Sí, horrible la sentència de les fuetades, però més horrible saber que la teva Ambaixada s'asseuria a veure'l sense fer res". De fet, va explicar que fins i tot hi ha persones que li van recomanar casar-se amb el seu agressor per evitar la pena de les 100 fuetades.
El seu cas s'ha fet mundialment conegut a través de les xarxes socials i ella continua lluitant perquè es respectin els seus drets humans i l'autor de l'agressió sexual sigui castigat com es mereix en un país que, clarament, no veu tots els ciutadans de la mateixa manera.
El Mundial més polèmic
Diversos aficionats al futbol s'han manifestat enèrgicament contra el Mundial de Qatar 2022. Es tracta d'un torneig que canviarà tot l'àmbit d'aquest esport, fins i tot s'haurà de canviar el calendari de les grans lligues europees perquè es disputarà el desembre i el gener.
Malgrat que hi ha sospites que diversos membres del Comitè de la FIFA van ser comprats perquè la candidatura de Qatar 2022 guanyés i que és un país que no respecta els drets humans hi ha molt poques persones influents en l'àmbit del futbol que han mostrat públicament el seu rebuig d'aquesta competició.
Un d'ells és Toni Kroos, jugador del Reial Madrid, que va decidir renunciar a jugar amb la seva selecció després de l'Eurocopa i no participarà en aquest esdeveniment. En el seu comiat del combinat nacional va opinar sobre l'assignació de Qatar com sedi: "Els treballadors immigrants estan sotmesos a jornades sense parar sota tòrrids 50 graus, pateixen una alimentació insuficient, sense aigua potable i a temperatures de bogeria," va dir.
De fet, hi ha diversos mitjans que afirmen que prop de 6.500 persones han perdut la vida treballant a les obres dels estadis per les males condicions laborals i de seguretat.