Dia de dol als Bombers de Barcelona. Un dels seus integrants, Luis Manzaneda, expert escalador, va morir en tenir un accident mentre practicava salt base a la zona del Congost de Mont-rebei, al terme municipal de Sant Esteve de la Sarga, al Pallars Jussà. Manzaneda, de 42 anys i de l'Albiol (Baix Camp), va morir per un accident que encara s'està investigant. Aquest tipus d'esport és un dels més extrems i es practica saltant al buit i després activant un mecanisme per poder planejar i més tard aterrar amb un paracaigudes.

Luis Manzaneda va perdre el control i va impactar contra un penya-segat, segons les primeres informacions que van tenir Bombers de la Generalitat, que van ser els que van rebre l’avís del tràgic accident. Un cop es va confirmar l’incident, el GRAE dels Bombers, amb un metge del Sistema d’Emergències Mèdiques (SEM) va poder fer l’aproximació fins al lloc de l’accident i va confirmar la mala notícia. Més tard van ser efectius dels Mossos d’Esquadra, de la Unitat d’Intervenció de Muntanya (UIM) embarcats a l’helicòpter policial, els que van poder rescatar el cadàver i, sota les ordres del jutge de guàrdia, fer-ne l’aixecament. Són ara els Mossos d’Esquadra els que s’encarregaran d’investigar els fets i fer l’atestat judicial, que si bé encara no ha acabat, tot sembla indicar que es tracta d’un accident. 

Era un apassionat de l'escalada

Luis Manzaneda era un gran expert en muntanya i en escalada i altres esports extrems. Entre d'altres de les seves gestes, l'any passat va aconseguir escalar sense cordes la 'Punsola-Reniu', al Cavall Bernat, a Montserrat. Ho va assolir abans que ningú. La gent que estima la muntanya avui està de dol. Manzaneda era un dels apassionats d'aquest medi i de tots els esports relacionats amb la muntanya al nostre país.

El veí de l’Albiol, al Baix Camp, era professionalment bomber i estava destinat al parc de la Vall d’Hebron de Bombers de Barcelona. El cos ha enviat un missatge de condol al qual s’hi han sumat altres persones i entitats vinculades a la muntanya, representants sindicals i també polítics de l’Ajuntament de Barcelona.