Al voltant de les onze d’aquest matí de dimarts s’ha rebut l’avís d’un accident de salt base a la zona del Congost de Mont-rebei, al sud de la comarca del Pallars Jussà. Concretament al terme municipal de Sant Esteve de la Sarga, segons les informacions dels Bombers de la Generalitat. El saltador, un home de 42 anys, a causa de l’accident, ha mort, tal com ha confirmat el Sistema d'Emergències Mèdiques (SEM). L'accident s'ha produït per causes que encara s'estan investigant i que ara assumirà la Unitat Tècnica de Seguretat Aèria (UTSA) dels Mossos d'Esquadra. L'home, que feia salt base, amb material de planejament, s'ha estavellat contra un penya-segat.

Certifiquen la mort al lloc de l'accident i extreuen la víctima

Fins al lloc de l'incident s'hi ha desplaçat la unitat de rescat dels Bombers de la Generalitat amb helicòpter i efectius del Grup d'Actuacions Especials (GRAE) i un metge del SEM. Han localitzat a la persona accidentada i l'helicòpter els ha traslladat fins al terra, on es trobava l'home, que en fer-li el primer reconeixement han confirmat que ja era sense vida. 

Posteriorment, l’helicòpter s’ha retirat fins al Prat d’Àger i els efectius han esperat l’arribada de les autoritats judicials. En aquest sentit, s’ha activat la patrulla d’Investigació de la Noguera dels Mossos d’Esquadra, que ha fet suport i coordinació de les tasques judicials en l’aixecament del cos. També s’hi ha desplaçat efectius de la Unitat d’Intervenció a Muntanya dels Mossos d’Esquadra, en helicòpter, per fer l’extracció de la víctima.

Un dels punts de Catalunya on més salt base es fa

Encara no ha transcendit més informació de la persona que ha perdut la vida, més enllà de ser un home de 42 anys que feia salt base, en aquest nou accident a la zona d'Àger, un dels punts del país on més activitat d'aquest tipus es fan. L'home anava sol fent aquest salt al buit i ha, segons sembla, perdut el control fins que s'ha estavellat contra el penya-segat. El cadàver ha estat rescatat pels agents de la Unitat d'Intervenció de Muntanya (UIM) i l'helicòpter dels Mossos d'Esquadra, després que els Bombers de la Generalitat rebessin l'avís aquest matí de dimarts a les 11.03 hores.