Encara que MasterChef hagi revolucionat la forma de veure la cuina i els mètodes de i tècniques més avançats estiguin cada vegada més a l'abast dels cuiners amateur, de vegades són els clàssics els que guanyen, sense necessitat de molts ornaments. En la gastronomia espanyola, un plat destaca per ser dels més fàcils i versàtils, els ous ferrats. I entre tants llocs, és difícil escollir, però per als fans d'aquest àpat de tota la vida, hi ha diversos locals a visitar a la península i provar els millors del país.

1. El Huevo Frito, Bilbao

Aquesta taverna ho diu tot amb el seu nom. Ubicada al carrer Maestro García Rivero, 1, serveixen ous ferrats en cassoletes amb pernil ibèric o xistorra, o en pintxo amb botifarró i pebrots vermells fets a l'estil casolà o amb truita de carbassó i ceba caramel·litzada. Amb decoració popular i caricatures de futbolistes per tot arreu, té també preus populars -3,50 euros la cassoleta- i compta amb una nota de 4 sobre 5 en TripAdvisor.

2. Media Ración, Madrid

Guardonat per Michelin i ubicat a l'Hotel Urso de Madrid, al carrer Mejía Lequerica, 8, puja els clàssics ous ferrats a l'altar de la cuina de luxe, acompanyant-los amb tòfona negra quan és temporada. La resta de l'any la tòfona és substituïda per patates fregides, botifarró i sobrassada. Aquest plat combinat costa 16 euros i el local s'ha guanyat una nota de 4 sobre 5 en TripAdvisor gràcies a la cuina d'Álvaro del Álamo.

3. El Bar del Mercao', Marbella

Considerat pel xef Dani García com el seu lloc favorit del món per esmorzar a la ciutat malaguenya, aquest local és un temple del bon menjar. Ubicat al mercat de Marbella, al carrer Jacinto Benavente, 1, tenen diverses especialitats, entre les quals destaquen els ous camperols fregits antològics que s'acompanyen de pernil o del que hi hagi aquell dia, des de carn fins a pebrots. Compta amb 4,6 estrelles sobre 5 en les ressenyes de Google i els seus preus oscil·len entre els 4 i els 12 euros en racions dels seus famosos ous.

4. Hotel Landa, Burgos

I apartat d'estrelles Michelin i grans urbs es troba el restaurant de carretera Hotel Landa, en el quilòmetre 235 de la carretera Madrid-Irun, a Burgos. Des de 1959 preparen els plats més típics, destacant els ous ferrats acompanyats amb botifarró, com no podia ser de cap altra manera, que poden ser fins i tot un esmorzar de campions.

Ous ferrats de l'Hotel Landa / TripAdvisor

Ous ferrats de l'Hotel Landa / TripAdvisor

Ambientat en l'antiguitat i amb 4,3 de nota a Google, és considerat una parada obligatòria.

5. Casa Lucio, Madrid

Aquest restaurant és considerat una llegenda. Des dels anys 80 acumula visites de famosos i celebrities gràcies a plats tan típics com els ous ferrats de Casa Lucio, per als quals fregeixen bé ous de qualitat els col·loquen sobre un munt de patates fregides i ja està. L'extensió d'aquest local, ubicat al carrer Cava Baja, 35, està en el número 32 del mateix carrer, on han inaugurat una taverna anomenada Los huevos de Lucio que acompanya el seu plat estrella amb cansalada, samfaina, xistorra o mitja ració de pernil.