El pròxim 2023 arribaran nous senyals de Trànsit, després de 18 anys sense cap mena de canvi. Segons el Ministeri d'Interior, aquest canvi està motivat per un desig de fer-les més identificables i inclusives. El Reial Decret que farà efectives aquestes modificacions encara està en tràmit, però es preveu que els nous senyals entrin en vigor el 2 de gener del pròxim any.

Perill per canvis de carril freqüents. Aquest senyal es col·locarà en zones on hi ha molts canvis de carril, com ara autopistes i autovies, que tenen moltes entrades i sortides.

Perill per canvis de carril
Perill per canvis de carril freqüents. 

Presència habitual de porc senglars. A causa de l'augment de la presència d'aquests animals a les àrees urbanes, la DGT ha decidit fer un senyal en específic. Aquest complementarà el ja existent que adverteix de la presència d'animals salvatges.

Presència porcs senglars
Presència habitual de porcs senglars. 

Risc de boira. Aquest senyal no és nou, però l’han transformat completament. Així, ha deixat de representar un cotxe envoltat de puntetes, que potser no era molt intuïtiu, per passar a ser més gràfic amb un vehicle entrant en un banc de boira, representat per línies horitzontals.

Risc de boira espessa
Risc de boira espessa.

Zona molt freqüentada per gent gran. Aquest és un dels senyals que volen ser més inclusives. De la mateixa manera que hi ha senyals que indiquen de la presència de nens, ara també estaran senyalitzades les zones properes als geriàtrics.  

Zona freqüentada per gent gran
Zona freqüentada per gent gran. 

Zona escolar. Es tracta d'una altra renovació. En aquest cas el canvi radica en el fet que fins ara era un nen el que guiava una nena. Ara serà una nena gran qui arrossegui al nen més petit.

Zona escolar
Nou senyal per la zona escolar. 

Senyal per als patinets elèctrics. La popularitat d’aquest mitjà de transport ha fet que la DGT consideri necessària la inclusió de senyalitzacions per als usuaris de vehicles de mobilitat personal. En concret es tracta d’un senyal que restringeix l’accés dels patinets elèctrics a determinades zones.

Senyal per als patinets elèctrics
Senyal per als patinets elèctrics. 

Obligatorietat de baixar de la bici. Tot i que anar per la vorera en bici és motiu de multa, molta gent se salta aquesta normativa. Per això s’ha volgut crear un cartell per a recordar als ciclistes que han de baixar de la bici per no posar en perill als vianants.

Obligatori baixar de la bicicleta
Senyal que indica que és obligatori baixar de la bicicleta.

Prohibició de circular amb vehicles contaminants. Aquest senyal està pensat per a limitar la circulació dels vehicles que no compleixen els requisits ambientals.

Prohibició vehicles contaminants
Prohibició de circular amb vehicles contaminants. 

Pas a nivell. Fins ara el senyal que indicava la proximitat d’un pas a nivell retratava els trens amb forma de locomotora. El nou s’ha modernitzat i a més ha canviat de direcció el dibuix, que va de cara i no de costat com fins ara.

Pas a nivell
Nou senyal de pas a nivell. 

Canvis en els carrils. Entre els nous cartells hi haurà un que indiqui que el carril en el qual s’està circulant tindrà diversos carrils des d’aquell punt. Un altre indicarà que el carril central de la via en alguns trams serà un carril en sentit contrari.

Senyal multicarril
Un dels senyals multicarril.