El Jutjat d'Instrucció número 2 de Reus, en funcions de guàrdia, ha decretat la posada en llibertat provisional de Cèsar Constantí, el professor de l’escola Buenafuente's Actors de Reus detingut per abusos sexuals. El magistrat ha decretat mesures cautelars d'ordre d'allunyament i prohibició de comunicació amb les víctimes. La causa segueix oberta per onze delictes d'assetjament sexual i dos d'agressió sexual. L'investigat s'ha acollit al seu dret a no declarar perquè, segons ha explicat el seu advocat, les presumptes víctimes no han ratificat en seu judicial les denúncies interposades als Mossos.

 

El seu magistrat, Gerard Amigó, ha declarat a la sortida dels jutjats que "no hi ha suficients proves per incriminar el meu client de tot el que se l'acusa". Assegura que no entén a què es deuen aquestes denúncies que han presentat en contra seva i considera que és totalment innocent, tal com ha quedat reflectit amb la decisió del jutge de deixar-lo en llibertat provisional. "Si hi hagués alguna cosa, hauria anat a presó", ha afegit, apuntant que considera lògiques les mesures cautelars que li han imposat.

Va abusar sexualment de 22 noies a qui donava classe

Cèsar Constantí va ser detingut aquest dimecres al matí per abusar sexualment de 22 noies a les qui havia donat classe a l’escola de teatre i interpretació Buenafuente's Actors de Reus. Els fets es van produir l'any passat quan les alumnes encara eren menors d'edat. Segons ha pogut saber ElCaso.cat, l’home està acusat de vexacions i assetjament contra les joves, fer-los tocaments o dir-les que es traguessin la roba durant les classes. La Unitat d'Investigació de la comissaria dels Mossos de Reus va obrir la investigació a finals de gener en rebre la primera denúncia. En només tres setmanes, s'han acumulat un total de 22 denúncies d'alumnes o exalumnes del centre dirigit per Maite Buenafuente, germana de l'humorista Andreu Buenafuente. 

El professor va ser acomiadat del centre formatiu quan en van tenir coneixement després de la denúncia de les joves i, en un comunicat, s'han mostrat oberts a col·laborar amb la justícia en tot el que calgui. Els Mossos van registrar el domicili de Cèsar Constantí, però no van trobar res incriminatori. No tenien cap ordre judicial, però l'investigat els va deixar entrar. No es descarta que hi pugui haver més abusos sexuals perpetrats per l'actor que no hagin estat denunciats i la policia catalana ho segueix investigant. Alguns testimonis asseguren que el professor ja havia comès abusos sexuals anteriorment i que l'escola ho havia amagat, un fet que des del centre formatiu neguen amb rotunditat.