Els Mossos d’Esquadra han detingut aquest matí un home de Reus, professor de l’escola de teatre i interpretació Buenafuente's Actors, de la capital del Baix Camp, com a presumpte autor dels delictes dabusos sexuals i assetjament contra un grup de noies a qui feia classe. Els fets van passar l’any passat, quan les joves encara eren menors d’edat. Arran de la denúncia presentada per les joves, avui els Mossos d’Esquadra l’han detingut i ara serà traslladat a la comissaria, on es preveu que sigui interrogat i posat a disposició del jutjat de guàrdia entre dijous i divendres. La investigació l'ha liderat la Unitat d'Investigació de la comissaria de Reus i s'ha fet durant tres setmanes, des de final de gener, quan es va rebre oficialment la primera denúncia.

Abusos sexuals i assetjament

Segons ha pogut saber ElCaso.cat, l’home està acusat de diversos abusos sexuals, sobretot tocaments, i vexacions i assetjament contra les joves, a qui, durant les classes, els hi feia comentaris per tal que es traguessin la roba. En total s’han registrat 22 denúncies contra l’home, Cèsar Constantí. Les denúncies són de noies que són o han estat alumnes del centre que dirigeix Maite Buenafuente. Algunes de les noies que han denunciat alguns dels presumptes delictes dels quals acusen l'home, eren menors d'edat en el moment dels fets. El detingut era una de les cares visibles del centre, un dels professors que s'encarregava de molts dels cursos que es feien a Buenafuente's Actors.

 

Els fets denunciats són de fa mesos, segons han explicat fonts de la investigació a ElCaso.cat. Fa poc que diverses de les joves van presentar la denúncia i ho van comunicar al centre, que el van acomiadar i, en un comunicat, han assegurat que volen col·laborar amb la justícia. Amb tot, la policia catalana té sospites de més abusos sexuals presumptament perpetrats pel detingut, actor i especialista en formació de teatre musical.

Cesar Constanti
El detingut, Cesar Constantí, juntament amb Maite Buenafuente, la directora del centre / Ràdio Reus 

L’escola de teatre i interpretació Buenafuente's Actors és propietat de la germana del famós presentador i humorista reusenc Andreu Buenafuente. Justament aquest cap de setmana s’havia d’estrenar una producció de l’escola sota la direcció del detingut, que ha quedat ajornada. El centre ofereix cursos per canalla i també cursos de professionalització, un fet que fa que per l'escola hi passin nens i nenes i també persones que es volen dedicar professionalment al món del teatre i de la interpretació.