Llibertat amb càrrecs pels mossos d'esquadra acusats d'haver segrestat, extorsionat i robat a una parella fa un any. Han fet dues detencions més de persones relacionades amb el cas.

Llibertat amb càrrecs pels quatre mossos d'esquadra

El jutjat d'instrucció 1 de Rubí (Vallès Occidental) ha decretat llibertat amb càrrecs per als quatre agents dels Mossos d'Esquadra detinguts aquest dijous per robatori amb força, suborn i descobriment i revelació de secrets. Els quatre investigats hauran d'estar a disposició del jutjat sempre que siguin requerits.

Fiança de 85.000 euros

Per a un d'ells, l'agent que estava en excedència, el jutge ha acordat la llibertat sota fiança de 85.000 euros i li prohibeix sortir del territori. Tres dels detinguts s'han acollit al dret de no declarar mentre que l'altre, per al qual s'ha dictat la llibertat sota fiança, ha contestat només les preguntes de la seva lletrada. A més de les declaracions dels detinguts, avui també s'ha pres declaració a la víctima principal i a quatre testimonis.

Separats del servei i suspesos de funcions

En paral·lel al procés judicial, la Direcció General de la Policia ha obert un expedient als quatre agents. A més, als tres en actiu els ha separat del servei i se'ls ha suspès de funcions cautelarment. La Divisió d'Afers Interns (DAI) ha fet aquest divendres dues detencions més de persones relacionades amb l'empresa de seguretat del suposat cap de la trama, que és un mosso en excedència que també havia estat bomber. La seu de l'empresa a Barcelona també ha estat escorcollada.

Cotxe Mossos d'Esquadra / ACN

Llibertat amb càrrecs pels quatre mossos d'esquadra acusats de segrestar, extorsionar i robar una parella fa un any / ACN

Tot va començar per un préstec no pagat

Segons explica La Vanguardia, fa un any un home amb antecedents policials estava sent extorsionat i amenaçat i va demanar protecció a l'empresa de seguretat del mosso en excedència. No obstant això, les relacions entre client i empresari es van complicar perquè l'home no pagava.

Va demanar un préstec al mateix empresari de seguretat i li va concedir, però tampoc el va pagar. Això va provocar que el propietari de l'empresa de seguretat anés un dia a casa del client i, segons avança ElCaso.cat, van segrestar l'home i la seva parella, als quals els van robar i extorsionar. A més, va trucar excompanys policies que van presentar-se a la porta de la casa uniformats, per la qual cosa aquesta banda de presumptes mossos corruptes ha estat detinguda. Entre els arrestats es troba Marc Fortiana, que dirigia la finca de seguretat privada.

Els policies de Mérida detinguts per narcotràfic

Aquests no han estat els únics policies detinguts en les darreres setmanes i, de fet, recentment tots els agents del departament d'antidroga de Mérida han estat detinguts per la seva presumpta vinculació amb el narcotràfic. Alguns dels agents van entrar a presó de manera provisional i sense fiança i la investigació continua oberta per esbrinar més detalls i esclarir els fets.