Llibertat amb càrrecs pel Toba, un fruiter de Valdevero (Madrid) acusat de ser un pederasta en sèrie: té 10 denúncies per abusar sexualment de nens menors d'edat.

Llibertat pel Cristóbal López

El Jutjat d'Instrucció número 5 d'Alcalá de Henares ha posat en llibertat al Cristóbal López, un fruiter de 47 anys de la localitat madrilenya de Valdevero detingut fa gairebé un any acusat d'abusos sexuals a, com a mínim, 10 nens.

Tot i que es trobava a presó provisional, la jutgessa ha ordenat la seva posada en llibertat amb la condició que assisteixi tots els dilluns al jutjat més proper de casa seva. A més, també li ha posat una ordre d'allunyament de 500 metres de les seves víctimes i la prohibició de sortir de Valdevero, el poble on va cometre els presumptes abusos.

El fruiter de Valdevero té moltes denúncies per abusos sexuals a menors

Però com és que l'han deixat en llibertat si té tantes denúncies de delictes sexuals a menors d'edat? Aquesta decisió, que ha causat gran indignació a les xarxes, s'ha pres perquè la instrucció està pràcticament conclosa, a excepció de dos pericials per practicar.

Per tant, apunta l'instructor, que "el risc que l'acusat pogués atemptar contra béns jurídics de les víctimes és pràcticament inexistent i pot pal·liar-se amb altres mesura cautelars que garantiran la integritat de les víctimes".

Cristóbal López / Facebook

El fruiter Cristóbal López, àlies el Toba, està en llibertat amb càrrecs tot i estar acusat d'haver abusat sexualment de deu nens d'entre 3 i 13 anys / Xarxes socials

Les víctimes són nens d'entre 3 i 13 anys

El presumpte pederasta va ser detingut el desembre passat arran d'una denúncia presentada mesos abans per la mare d'una víctima, que va confessar els abusos malgrat que l'home amenaçava als nens afectats. Arran d'aquesta denúncia han anat apareixent nous casos, tots nens d'entre 3 i 13 anys.

La Guàrdia Civil té constància de 10 casos, però podria haver-hi més

La Guàrdia Civil té constància de 10 casos, però la recerca segueix la seva marxa i pot haver-hi alguns més i des de fa anys i fins i tot d'altres municipis pròxims. El fruiter va ingressar a presó provisional i sense fiança com a presumpte autor dels fets.

TOBA pixelado

El Toba estava ingressat de manera provisional per un presumpte delicte d'abusos sexuals a 10 menors d'edat a Valdeavero, un municipi a prop de Madrid / Xarxes socials

Abusava de les seves víctimes a la seva fruiteria de Valdeavero

Cristóbal López, àlies el Toba, aprofitava que els menors entraven a la botiga on els oferien llaminadures, refrescos i bosses de fruita seca gratis per a així tocar-los les seves zones íntimes posant-li la mà dins dels pantalons.