Cristóbal López, conegut popularment com el Toba, és un fruiter de 45 anys que està acusat de 16 delictes d'agressions i abusos sexuals a nens menors d'edat a Valdeavero (Madrid). Qui és aquest pederasta i què és exactament el que ha fet?

Cristóbal López és el fruiter de Valdeavero

Cristóbal López, de 45 anys i natural d'Alcalá de Henares, des de feia un temps vivia a Valdeavero, un petit poble a prop de Madrid, on tenia el seu propi negoci: la fruiteria Keai, on coneixia les seves víctimes, nens d'entre 11 i 15 anys.

Cristóbal López / Facebook

Cristóbal López és el fruiter de Valdeavero (Madrid) que està acusat de 16 abusos i agressions sexuals a menors d'edat

El presumpte pederasta, a part de Toba, també era conegut com "l'amic dels nens" per les habilitats que els habitants del poble pensaven que tenia amb els més petits. No obstant això, el mes d'agost va sortir tota la veritat a la llum i es va descobrir no era "l'amic dels nens", sinó tot el contrari, el seu enemic: un pedòfil que, presumptament, s'aprofitava dels menors del poble.

La veritat surt a la llum a l'agost

Tot va començar quan una de les seves víctimes va confessar a la seva mare que Toba, qui tothom definia com una persona carismàtica i amable, havia abusat sexualment d'ell. Aquesta primera víctima va patir aquests abusos a casa de Toba quan, presumptament, posava la mà pel pantaló i tocava els genitals al nen.

Amenaçava de mort les seves víctimes

El seu modus operandi era sempre el mateix: es guanyava la confiança dels pares de les seves víctimes perquè no sospitessin d'ell i captava els menors oferint-los llaminadures a la fruiteria. Un cop havia abusat dels nens, els amenaçava de mort per espantar-los i que no el denunciessin.

El Toba està ingressat a presó de manera provisional i preventiva

Després d'aquesta primera denuncia, molts menors es van atrevir a treure a la llum totes les atrocitats que el fruiter del poble els havia fet i també el van denunciar: fins al desembre de l'any passat, vuit menors el van acusar d'abusos sexuals i altres dos d'agressions sexuals i, per aquest mateix motiu, la Guàrdia Civil el va detenir i va ser ingressat a presó de manera provisional i preventiva.

Cristóbal López / Facebook

Cristóbal López declararà davant els jutjats pels presumptes abusos i agressions sexuals a menors d'edat / Facebook

En total té 16 denúncies d'abusos i agressions sexuals a menors

A mesura que s'ha anat fent conegut el cas, el nombre de nens que l'han denunciat ha anat en augment i, de fet, aquest dilluns, a dos dies que el presumpte pederasta declari als jutjats, dos nens més el van denunciar per exactament el mateix: abusos sexuals.

En total, 16 nens d'entre 11 i 15 anys l'han acusat d'abusos i agressions sexuals. La investigació continua oberta i cal esperar al judici per saber quina serà la resolució final, però tot apunta que serà acusat d'un delicte d'abusos i agressions sexuals a nens menors d'edat.