Llibertat provisional sense mesures cautelars. Aquesta ha estat l'ordre de la jutgessa de guàrdia per la dona que va robar un nounat dimecres passat a l'Hospital de Basurto de Bilbao, segons han informat fonts judicials.

Al seu acte, la jutgessa assenyala que hi ha "indicis fundats" de la comissió d'un delicte de detenció il·legal, és a dir, un segrest, i que continuarà el procediment d'instrucció pel jutjat pertinent. Així mateix, aclareix que no veu necessària una mesura cautelar, ja que no existeix risc de fugida ni de destrucció de proves, atès que l'acusada ha reconegut els fets.

Per altra banda, la jutgessa ha decretat que l’informe mèdic i forense no estimen necessari un internament mèdic. Abans de conèixer-se la sentència, però, l’advocat de l’acusada ja havia traslladat als mitjans de comunicació la petició d’aquesta de ser ingressada en un centre psiquiàtric.

La segrestadora havia fingit un embaràs 

La dona, de 24 anys, havia fet creure a veïns i coneguts que estava embarassada i que ja havia comprat roba i fins i tot un selló per al seu nadó. Va continuar amb aquesta narrativa durant tota la nit del segrest; es va quedar a casa d’una amiga des d’on enviava vídeos del nadó assegurant que l’acabava de donar a llum.

El segrest es va produir dimecres a les nou de la nit a la planta de Ginecologia de l’hospital, d’on l’acusada va emportar-se el nounat fent-se passar per personal sanitari. Finalment, el nadó va aparèixer en bon estat de salut abandonat a l’entrada d’un pis del barri de Santutxu.

El petit va rebre l'alta hospitalària al cap de poques hores d'haver-lo trobat, i ja es troba a casa amb els seus pares, els qui demanaran una ordre d'allunyament contra la segrestadora.