L'Ertzaintza ha detingut el matí d'aquest dijous la dona que aquest dimecres al vespre havia robat un nadó nounat de l'Hospital de Basurto, a Bilbao. Es tracta d'una dona de 24 anys que durant les últimes setmanes havia estat fingint que estava embarassada. Al voltant de les nou del vespre, la segrestadora va entrar a l'habitació on es trobava el bebè fent-se passar per una infermera i se'l va endur assegurant a la seva mare que li havien de fer unes proves.

Al cap d'una estona, la mare va començar a sospitar pel temps que estaven tardant i en preguntar a l'equip mèdic li van dir que cap sanitari s'havia endut la criatura, moment en què van saltar totes les alarmes i es va avisar a l'Ertzaintza. La segrestadora va fugir amb el nadó en braços i amb una bossa rectangular, tal com va enregistrar una càmera de seguretat del centre hospitalari.

Havia intentat robar altres nadons la mateixa nit

Abans de poder endur-se al nadó, la segrestadora ja hauria intentat robar altres nounats en diferents habitacions de la planta de Ginecologia de l'Hospital de Basurto la mateixa nit, segons han informat des de la Conselleria de Seguretat del govern basc. El conseller Josu Erkoreka ha explicat que desconeix perquè aquests intents de segrest previs no havien fet "saltar les alarmes" als responsables del centre hospitalari.

 

La dona hauria passat la nit a casa d'una amiga, des d'on enviava vídeos del nadó dient "que acabava de donar a llum" a la criatura, tal com detalla el diari El Correo. Finalment, la segrestadora ha abandonat el nadó a la porta d'un pis del portal número 26 de la plaça del Carme del barri de Santutxu de la capital biscaïna. Segons una primera anàlisi, el nadó es troba sa i estalvi i ja ha pogut ser retornat als seus pares. Per la seva banda, la presumpta segrestadora ha estat arrestada poc després al barri de Zorrotza de la capital biscaïna, segons  ha confirmat el departament basc de Seguretat.